Za zaključek rednega dela še gostovanje v Zagorju

Ljutomerčani, ki imajo 39 točk, so si že pred časom zagotovili tretje mesto na razpredelnici in boljše izhodišče v četrtfinalnih obračunih.

Prlekija-on.net, četrtek, 23. marec 2023 ob 07:12
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V petek, 24. marca, bodo odigrani dvoboji 21., zadnjega kroga rednega dela prvenstva v 1. slovenski futsal ligi. Ljutomerski Meteorplast bo gostoval v Zagorju ob Savi, kjer se bo pomeril z Mlinšami. Tekma se bo pričela ob 20. uri.

Ljutomerčani, ki imajo 39 točk, so si že pred časom zagotovili tretje mesto na razpredelnici in boljše izhodišče v četrtfinalnih obračunih. Prejšnji teden so dobili tudi nasprotnika, s katerim se bodo merili za polfinalno vstopnico. To je Dobrepolje. A preden se prične končnica za naslov prvaka se bo prleško moštvo ta petek odpravilo v Zagorje ob Savi. Nasprotnik bo Mlinše, ki se krčevito bori za predzadnje, sedmo mesto, ki prinaša dodatne kvalifikacije. Mlinše so sedaj osme (9 točk), točko za Sevnico.

Kot večji del te sezone bodo Ljutomerčani tudi v Zagorje ob Savi zdesetkani. Denis Kneževič bo zaradi kazni še zadnjič tekmo spremljal s tribune, kjer se mu bo zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov pridružil tudi Rok Šnofl. Poškodbe nastopov ne dovolijo Tilnu Rajterju, Kristianu Škergetu in Thomasu Pihlerju, nekaj težav z boleznijo pa ima tudi vratar Tjaž Lovrenčič. Zaradi nastopa na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo U19 v Moldaviji v ekipi za petkovo tekmo proti Mlinšam ne bo tudi Alena Ruisa. »Pričakujemo težko tekmo in vemo, da bodo domačini, pred svojimi gledalci dali vse od sebe, da bi si zagotovili obstanek. Kljub temu, da na tekmo odhajamo močno oslabljeni in z zagotovljenim tretjim mestom, bomo poskušali odigrati po svojih najboljših močeh in zmagati za dvig samozavesti po domačem porazu in za dobro popotnico pred končnico. Navsezadnje nismo pozabili zadnje domače tekme z njimi, ko smo po vodstvu z 2:0 le remizirali,« pove pred tekmo v Zagorju ob Savi Žiga Tkalčič.

Ekipi sta se doslej pomerili štirikrat. Ljutomerčani so dobili dva dvoboja, dvakrat pa sta se nasprotnika razšla brez zmagovalca. V tej sezoni je Meteorplast ŠIC bar zmagal v Zagorju ob Savi (5:3), tekma v Ljutomeru pa se je končala z neodločenim rezultatom 2:2.

Ostali pari 21. kroga v 1. slovenski futsal ligi, lestvica in lista strelcev so na povezavi.



Več v Šport