Otroci iz vrtca Stročja vas obiskali Splošno knjižnico in muzej v Ljutomeru

Obisk Splošne knjižnice in muzeja v Ljutomeru.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. marec 2023 ob 12:53
Obisk Splošne knjižnice in muzeja v Ljutomeru

Obisk Splošne knjižnice in muzeja v Ljutomeru

Otroci tretje, četrte in pete skupine vrtca Stročja vas, smo skupaj z vzgojiteljicami v torek, 21. 3. 2023 v dopoldanskem času obiskali Splošno knjižnico in muzej v Ljutomeru. V muzeju nam je g. Tomaž Markovič na kratko predstavil zgodovino Ljutomera in bližnje okolice, prebral je zgodbo, ki je govorila o naših Prlečkah, ki so se borile proti Turkom, ki so napadali v Jeruzalemu. Naše babe so na koncu zmagale v boju. Otroci so zgodbo slišali prvič in so ji z veseljem prisluhnili. Muzejska zbirka je zelo pestra, ampak ker smo imeli v načrtu obiskati še knjižnico, smo si ogledali le zbirko Prvega slovenskega filmskega zapisa in zbirko Zgodovina Ljutomera in okolice. Spoznali smo tudi direktorico Splošne knjižnice Ljutomer ga. Vesno Laissani, ki nam je namenila nekaj prijaznih besed.

Vzgojiteljice otrok iz najstarejše skupine so med obiskom muzeja fotografirale dogodke in predmete, ki so otroke najbolj pritegnile. V vrtcu smo fotografije natisnili in naredili plakat. Svoje vtise so otroci narisali na risalni list in pod risbo napisali, kaj so upodobili. Likovne izdelke otrok smo izobesili na hodniku in naredili razstavo.

V knjižnici na mladinskem oddelku nas je sprejela knjižničarka ga. Aleksandra Šömen. Knjižničarka nam je na doživet in zabaven način pripovedovala pravljico Žabica nagica, avtorice Caroline Heens.

Zapisala: Suzana Babič



Več v Najmlajši