Alenka se je poslovila

Poslovila se je Alenka Čurin Janžekovič, ki je zaradi neozdravljive bolezni pri nas bila velika zagovornica za uzakonitev evtanazije kot pravice do dostojne smrti.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. marec 2023 ob 19:25
Alenka z možem Marijanom, foto: arhiv Splošne knjižnice Ljutomer

Alenka z možem Marijanom, foto: arhiv Splošne knjižnice Ljutomer

Alenko Čurin Janžekovič smo v zadnjih letih lahko spoznali kot upokojeno učiteljico in ravnateljico, ki je bila vedno srčno predana temu poklicu, zaradi neozdravljive bolezni pa je pri nas bila velika zagovornica za uzakonitev evtanazije kot pravice do dostojne smrti. Po nareku Alenke je knjigo Sam bog naj jo bere zapisala Petra Škarja, kjer je Alenka opisala svoje življenje pred boleznijo in z njo, s pomembnim poudarkom na želji, kako želi zaradi nje končati prav to svoje življenje.

Založba 5KA, ki je izdala knjigo, je v nedeljo na družbenem omrežju sporočila, da se je Alenka poslovila v Švici, kjer je ob njej bil mož Marijan.

"Marijan se je v Ormož že vrnil sam. Alenko je v sredini meseca marca pospremil onkraj. Zlomljen, a poln ljubezni pravi, da sta se ta dan v Švici ločila le fizično, duhovno pa ostajata skupaj vse do njegovih zadnjih ur, ko se bosta ponovno našla in za večno ostala nerazdružljiva in srečna tako, kot sta bila vseh 40 skupnih let. Dragi Marijan, želimo ti neskončno ljubezni, ki s teboj še živi. Draga Alenka, počivaj brez bolečin, poišči vse svoje najdražje, ki smo jih spoznali v tvoji knjigi in jih objemi še za nas. Zbogom učiteljica, ravnateljica, Ženska z velikim srcem, borka za dostojno starost, prijateljica in zaupnica mnogih. Nasvidenje draga Alenka," so med drugim zapisali pri Založbi 5KA

Predstavitev knjige Alenke Čurin Janžekovič

Alenka Čurin Janžekovič predstavila »poslovilno knjigo«: Sam bog naj jo bere tudi v Splošni knjižnici Ljutomer.


Obljuba je naredila dolg in mi smo ga poravnali Srebrna nit - združenje za dostojno starost

Objavil/a Založba 5KA dne Nedelja, 26. marec 2023


Več v Kultura in izobraževanje