Na državnem tekmovanju dva dijaka SPTŠ med najboljšimi tremi

Tehniki računalništva dosegli vrhunske rezultate na tekmovanjih v programiranju in izdelovanju spletnih aplikacij.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. marec 2023 ob 20:15
Mentor Dominik Letnar ter dijaka Žan Gomboc in Niko Pozderec

Mentor Dominik Letnar ter dijaka Žan Gomboc in Niko Pozderec

V mesecu marcu 2023 so se dijaki Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota (SPTŠ), ki obiskujejo program Tehnik računalništva, udeležili dveh državnih tekmovanj, in sicer Festivala inovativnih tehnologij ter tekmovanja ACM iz računalništva in informatike.

18. državno srednješolsko tekmovanje ACM iz računalništva in informatike je organizirano v sodelovanju z Inštitutom Jožefa Štefana (IJS), Fakulteto za matematiko in fiziko (FMF) Univerze v Ljubljani, Fakulteto za računalništvo in informatiko (FRI) Univerze v Ljubljani, Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru, Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) Univerze na Primorskem in IEEE Slovenija. Na omenjenem tekmovanju so se dijaki SPTŠ udeležili tekmovanja v izdelovanju spletnih aplikacij in programiranja. Tekmovanje je v soboto, 25. marca 2023, potekalo na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Dijak 4. letnika Žan Gomboc je pod mentorstvom učitelja Dominika Letnarja osvojil 1. mesto v kategoriji izdelovanje spletnih aplikacij, dijak 4. letnika Niko Pozderec pa je pod mentorstvom Dominika Letnarja osvojil 3. mesto v kategoriji izdelovanje spletnih aplikacij. Vse rezultate lahko najdete tukaj.

Državno tekmovanje v programiranju, ki ga organizira ZOTKS (Zveza za tehnično kulturo Slovenije), je letos v soboto, 11. marca 2023, potekalo v Ljubljani na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Dijaki SPTŠ so se udeležili tekmovanja iz znanja računalništva - programiranje za srednje šole. Dijak 4. letnika Žan Gomboc je pod mentorstvom učitelja Dominika Letnarja osvojil 7. mesto v programiranju (1. skupina) v programskem jeziku C++ ter tako osvojil srebrno priznanje. Povezava do vseh rezultatov.

Omeniti velja tudi, da so na tekmovanju ACM v kategoriji izdelava spletnih aplikacij v zadnjih 6 letih dosegali odlične rezultate.
- Mark Ivanič - 3. mesto (2022)
- Timotej Zadravec - 1. mesto (2021)
- Mihael Lebar - 1. mesto (2020)
- Blaž Bernjak - 2. mesto (2019)
- Žan Horvat - 2. mesto (2018)
- Tadej Šinko - 3. mesto (2017)

S tem so na Srednji poklicni in tehniška šoli Murska Sobota ponovno pokazali, da dijaki na šoli pridobijo veliko strokovnega znanja in so zato uspešni tako na izbranih študijih kot pri opravljanju poklicne kariere.



Več v Kultura in izobraževanje