Na 32. dobrodelnem kulturnem večeru ob materinskem dnevu zbrali 3.780 evrov

Izkupiček prireditve je bil namenjen nabavi ultrazvočne naprave mobilni skupini za paliativno oskrbo Splošne bolnišnice Murska Sobota in za pomoč družinam in posameznikom v stiski.

Prlekija-on.net, torek, 28. marec 2023 ob 19:05
32. dobrodelni kulturni večer ob materinskem dnevu

32. dobrodelni kulturni večer ob materinskem dnevu

Karitas Ljutomer je v petek, 24. marca, pripravil že 32. dobrodelni kulturni večer ob materinskem dnevu. V Domu kulture Ljutomer so obiskovalci lahko spremljali bogat program. Nastopili so mlajša skupina Cvetko benda iz OŠ Cvetka Golarja Ljutomer, Ukulele bend iz OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, Duet Beročka - Selma in Marinka, Elizabeta Tkalec ter duet Tihomir Babič in Uroš Sagadin. Gostja večera je bila dr. Sara Ahlin Doljak iz Logatca, ki je predstavila multiplo sklerozo in svoje življenje s to boleznijo.

Prireditev, ki jo je spremljala tudi ljutomerska županja mag. Olga Karba, je navdušila številne obiskovalce v dvorani. Izkupiček prireditve je bil namenjen nabavi ultrazvočne naprave mobilni skupini za paliativno oskrbo Splošne bolnišnice Murska Sobota in za pomoč družinam in posameznikom v stiski.

Zbranih je bilo 3.780 evrov. Darilni bon v vrednosti tisoč evrov so organizatorji na prireditvi izročili Manueli Kuhar Makoter, strokovni direktorici Splošne bolnišnice Murska Sobota in vodji tamkajšnje mobilne enote za paliativno oskrbo. Del sredstev so namenili tudi društvu Vilijem Julijan za zdravljenje deklice Karoline, preostali del pa za pomoč družinam in posameznikom v stiski.



Več v Kultura in izobraževanje