Do nesreče prišlo zaradi nedovoljenega gibanja v neposredni bližini tirov

Zoper dve mladoletni osebi bo podan obdolžilni predlog drugemu prekrškovnemu organu zaradi nedovoljenega gibanja v neposredni bližini tirov.

Prlekija-on.net, sreda, 29. marec 2023 ob 14:50
Do nesreče je prišlo na tirih

Do nesreče je prišlo na tirih

V zvezi z nesrečo na železnici, o čemer smo poročali 13. marca, so iz PU Maribor posredovali dodatna pojasnila. Kot so ugotovili kriminalisti po ogledu kraja nesreče in zbranih obvestilih, je do nesreče prišlo ob nedovoljenem gibanju v neposredni bližini tirov, ne gre torej za posledico odgovornosti tretje osebe, oz. posledico kaznivega dejanja. O dogodku bo s poročilom seznanjeno Okrožno državno tožilstvo v Mariboru in pristojni CSD.

Zoper dve mladoletni osebi bo podan obdolžilni predlog drugemu prekrškovnemu organu zaradi nedovoljenega gibanja v neposredni bližini tirov. Ob tem dodajajo, da policisti redno opravljajo kontrole na območju železniške postaje, kot tudi na območju, kjer večkrat prihaja do prepovedanega prehajanja preko tirov, oziroma zadrževanja na železniškem območju. V zvezi s tem je bilo v preteklosti podanih več obdolžilnih predlogov drugemu prekrškovnemu organu. Z omenjenimi aktivnostmi bodo nadaljevali tudi v prihodnje.

Vlak je trčil v osebo

Vlak trčil v mladoletno osebo




Več v Črna kronika