Letni in volilni občni zbor DU Križevci

Dvorana se je napolnila s kar 125 prisotnimi člani zelo aktivnega društva.

Prlekija-on.net, sreda, 29. marec 2023 ob 15:33
Občni zbor DU Križevci

Občni zbor DU Križevci

Epidemiološke razmere so tudi članom Društva upokojencev Križevci omogočili, da smo se 22.03.2023 v velikem številu zbrali v prostorih PGD v Vučji vasi na letnem in volilnem občnem zboru. Dvorana se je napolnila s kar 125 prisotnimi člani zelo aktivnega društva. Pa vendar je čas zahteval, da po klasičnih poročilih o delovanju, razrešimo staro vodstvo in člane organov ter za bodoče uspešno delovanje društva izvolimo nove.

Ker pa so bili prejšnji člani tako aktivni in prizadevni, smo jih po večini izbrali tudi za novi mandat. Prejšnja in tudi nova predsednica Milica Hamler je po predstavitvi programa za leto 2023 obdarila gos. Frančiško Rakuša in g. Ivana Jagodica. Oba sta med dolgoletnim delom v upravnem odboru društva spoznala, da je dolgoletno naporno delovanje v UO pustilo posledice tudi na zdravju in delo prepuščata mlajšim. Simbolični darili sta izkaz naše hvaležnosti za njuno delo.

Med seboj smo lahko pozdravili in prisluhnili gostoma iz domače Občine Križevci. Prvi je bil izzvan župan g. Branko Slavinec, ki nas je vse nagovoril in ohrabril, predvsem pa je čestital vsem materam in že babicam za njihov bližajoči materinski dan. Kasneje je moral g. župan še enkrat za mikrofon. Svoj lep nagovor je prispevala še mag. Lidija Domanjko, direktorica občinske uprave Križevci. Zbor pa je prišel ovekovečiti tudi naš stari spremljevalec g. Bojan Rajk, sedaj novinar tudi za radio Prlek. Žal pa so z opravičilom izostali predstavniki ZDUSa iz Ljubljane in PPDU Murska Sobota. Upam, da se bodo izobrazili, kako borne pokojnine približati rasti stroškov življenja in zagotovili človeka vredno življenje upokojencem, ki so s svojim delom postavili osnove današnjega gospodarstva in infrastrukture.

Nastopil pa je tudi čas za sproščeni del druženja. Prvi nas je z zelo dobro izvedbo slovenskih viž na frajtonarci razveselil mladi Alen Granfola iz Gajševcev. Čas je terjal tudi energijo, zato je organizator poskrbel za obilno hrano, ki jo je dostavil in postregel g. Šadl s svojo ekipo. Tradicionalno pa je bil ženski del prisotnih obdarjen z lončnico. Seveda pa ni manjkal naš dolgoletni muzikant g. Branko Petek, ki je najprej poskrbel za ozvočenje, potem pa s svojim petjem in igranjem še marsikoga spravil na plesišče. Osebno sem moral žal veselo družbo zapustiti predčasno zaradi obvez v sosednjih Radencih. Verjamemo, da nas bo novo vodstvo s temi skromnimi sredstvi lepo aktiviralo tudi v tem letu 2023.

J.G.



Več v Kultura in izobraževanje