»Srčna« pisma bolnim otrokom

V okviru projekta društva Viljem Julijan, so se v vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona odločili, da tudi letos sodelujejo, kot podpora otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam.

Prlekija-on.net, četrtek, 30. marec 2023 ob 09:02
Srčna pisma za male borce v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona

Srčna pisma za male borce v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona

V okviru projekta društva Viljem Julijan, smo se v vrtcu odločili, da tudi letos sodelujemo, kot podpora otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam.

V ta namen smo se otroci in strokovne delavke oddelka 5-6 let, vključili v akcijo »Srčna pisma za male borce«. Akcija je, ob svetovnem dnevu redkih bolezni (28.2.2023), namenjena podpori prav tem otrokom in njihovim družinam, kot znak pozornosti, spoštovanja in sočutja.

Otroci so preko zgodb, ki so bile objavljene na spletni strani društva, spoznali otroke, ki so zboleli za redkimi boleznimi. V našem oddelku smo se odločili za podporo Nailu in Samanti. Nail si je zaželel računalnik, zato njemu zgodba in risbice o računalniku, Samanta pa igro Monopoli in Kinder jajček, zato zgodba in risbice na to temo.

Otroci so poleg omenjenih izdelkov izražali tudi želje za podporo ob njuni bolezni. Prepričani smo, da so otroci s svojimi izdelki vsaj malo razveselili naše male borce.

Srčna pisma za male borce v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona

Zapisala: Marina Rožman, dipl. vzg.



Več v Najmlajši