Članice in člani PGD Pršetinci so se zbrali na rednem volilnem občnem zboru

Za PGD Pršetinci je glavna naloga za prihodnja leta nabava novega vozila GVM.

Ivan Trunk, petek, 31. marec 2023 ob 16:28
Občni zbor PGD Pršetinci

Občni zbor PGD Pršetinci

Članice in člani Prostovoljnega gasilskega društva Pršetinci so se v soboto, 18. marca, zbrali v gasilskem domu na rednem volilnem občnem zboru društva. Na začetku občnega zbor je bivši predsednik Peter Črnjavič pozdravil in nagovoril zbrane, nato pa je sledila izvolitev delovnega predsedstva, katerega je vodil Janez Obran. Sledilo je branje poročil predsednika, poveljnika, blagajnika, vodje žena, vodje mladine, nadzornega odbora in verifikacijske komisije.

Iz poročil predsednika in poveljnika PGD Pršetinci za leto 2022 je razvidno, da je društvo dobro delovalo, opravili so občni zbor, udeležili so se Florjanove maše, udeležili so se prevzema novih vozil pri PGD Trnovci in PGD Koračice, organizirali so tekmovanje v orientacijskem teku, za društvo pa je glavna naloga za prihodnja leta nabava novega vozila GVM. Operativni gasilci so v letu 2022 bili aktivirani sedemkrat, od tega so petkrat posredovali. Gasili so požar na gospodarskem poslopju, gasili goreči avto, sodelovali so pri gašenju požara na Krasu, odstranjevali so sršenja gnezda in čistili prepuste. V gašenju požara na Krasu so sodelovali s sedmimi gasilci in njihovo avtocisterno GVC-1. Organizirali in pripravili so skupno gasilsko vajo za GZ Sveti Tomaž, povabili pa so tudi sosednje gasilce iz PGD Ključarovci pri Ormožu, o tej vaji smo tudi mi poročali.

Gasilska vaja GZ Sveti Tomaž

Na skupni gasilski vaji GZ Sveti Tomaž sodelovalo 52 operativnih gasilcev z osmimi vozili


Ker je letos volilno leto so tudi pri PGD Pršetinci opravili razrešitev starega vodstva in izvolitev novega. Pri gasilcih PGD Pršetinci so bili na položaje izvoljeni: Klemen Pongračič - predsednik, Mitja Kosi - poveljnik, Mitja Mar - tajnik, Andrej Pongračič - blagajnik, Andreja Obran - vodja žena, Uroš Brumen - vodja mladine, Anton Brumen - vodja veteranov in nadzorni odbor Aleš Meško, Borut Kosi in Jan Obran. Zamenjalo se je tudi nekaj članov upravnega odbora in disciplinske komisije.

Na koncu občnega zbora je bila še podelitev priznanj, pohval, napredovanj, sprejem novih članov in beseda gostov. Pri besedi gostov so zbrane nagovorili predstavniki drugih PGD, Mirko Lovrec, predsednik GZ Sv. Tomaž, Albin Belšak, poveljnik GZ Sv. Tomaž in Mirko Cvetko, župan občine Sv. Tomaž.




Več v Kultura in izobraževanje