Otroci obiskali Policijsko postajo Gornja Radgona

Ogledali so si notranje prostore, intervencijsko vozilo, predstavili so jim poklic policista...

Prlekija-on.net, petek, 7. april 2023 ob 17:43
Otroci Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona so obiskali Policijsko postajo Gornja Radgona

Otroci Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona so obiskali Policijsko postajo Gornja Radgona

V petek, dne 7.4.2023 so otroci Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona obiskali Policijsko postajo Gornja Radgona. Pred postajo jih je pričakal policist Boštjan Živko, kateri jih je povabil v notranjost zgradbe na ogled prostorov. Z ogledom so pričeli v sprejemni pisarni, kjer sprejemajo tudi telefonske klice. Otrokom so bili najbolj zanimivi prostori za pridržanje, prostor za zaslišanje oseb, policijska vozila, delovna in zaščitna oprema ter ostali pripomočki, ki jih potrebujejo pri vsakdanjem delu. Videli so tudi kako izgleda intervencijsko vozilo - »Marica«, za prevoz pridržanih oseb, ki pridejo navzkriž s predpisanimi zakoni.

V sejni sobi so policisti predstavili poklic policista, seznanili so jih z njihovim delom in nalogami, pri tem pa spoznali kako pomemben in zahteven je njihov poklic. Izvedeli so, da policisti skrbijo za prometno varnost, varujejo državno mejo, skrbijo za varnost ljudi, premoženja, preprečujejo kazniva dejanja, odkrivajo in prijemajo storilce kaznivih dejanj, varuje objekte, vzdržuje javni red na javnih shodih in prireditvah....

Otroci so postavili tudi nekaj vprašanj, na katere so policisti z veseljem odgovorili. Skupaj so ugotovili, da so policisti prijazni in da je njihova naloga pomagati ljudem.

Zapisala: Marina Rožman, dipl. vzg.

Otroci obiskali Policijsko postajo Gornja Radgona



Več v Najmlajši