Mlade gasilke in gasilci pokazali svoje veščine in znanje

V soboto so se tri ekipe GZ Križevci udeležile 21. državnega kviza gasilske mladine, ki je potekal na OŠ Brinje v Grosupljem.

Prlekija-on.net, torek, 18. april 2023 ob 16:59
Prleški gasilci na državnem kvizu gasilske mladine

Prleški gasilci na državnem kvizu gasilske mladine

Za Gasilsko zvezo Križevci je izjemno uspešen vikend. V soboto, 15. aprila 2023, so se tri ekipe udeležile 21. državnega kviza gasilske mladine, ki je potekal na OŠ Brinje v Grosupljem.

Pripravljeni na daljšo vožnjo smo se ob 5. uri odpravili na pot, saj je bila prijava tekmovalcev pri komisiji A odprta od 8. ure dalje. Točno ob 9. uri se je začelo tekmovanje, na katerem je imela GZ Križevci predstavnika v vsaki od treh kategorij. Skupno je tekmovalo 112 ekip, od tega 40 v kategoriji pionirjev, 39 v kategoriji mladincev in 33 ekip v kategoriji pripravnikov.

Navijači smo imeli veliko razlogov za veselje. Mlade gasilke in gasilci so namreč kot pravi profesionalci zdržali pritisk in se osredotočili na nastop, pri tem pa osvojili odlične rezultate:

Pionirji PGD Ključarovci: 12. mesto.
Mladinci PGD Križevci: 35. mesto.
Pripravniki PGD Vučja vas: 5. mesto.

Vsem mladim iskrene čestitke. Za uvrstitev na državno tekmovanje je potrebno veliko odrekanj že nekaj časa pred tekmovanjem. Posebna zahvala gre vsem mentorjem, ki praktično skozi celo leto veliko prostega časa namenjajo delu z mladimi, skrbijo za pravo mero druženja, motiviranosti in discipliniranosti, predvsem pa jim vedo približati zdravo tekmovalnost ter medsebojno spoštovanje.

Zahvala gre tudi staršem, ki prav tako prilagajajo svoje obveznosti in otrokom omogočijo čim več skupnih vaj.

Besedilo: Rajko Veršič
Foto: GZ Križevci



Več v Kultura in izobraževanje