Pričenja se polfinalna serija

Prleški futsal navdušenci bodo še s posebno pozornostjo spremljali polfinalni par Siliko Vrhnika - Meteorplast ŠIC bar Ljutomer.

Prlekija-on.net, sreda, 19. april 2023 ob 07:52
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Tekmovanje v 1. slovenski futsal ligi je v zaključni fazi. Najboljše štiri ekipe te sezone si bodo skozi polfinalne obračune poskušale priboriti vstopnici za veliki finale. Prleški futsal navdušenci bodo še s posebno pozornostjo spremljali polfinalni par Siliko Vrhnika - Meteorplast ŠIC bar Ljutomer. V finale se bo uvrstila ekipa, ki bo prva slavila na treh tekmah. Prva tekma bo odigrana ta četrtek, 20. aprila, na Vrhniki. Tekmo bo v neposrednem prenosu predvajala televizija Šport TV.

Ljutomerčani so redni del prvenstva končali na tretjem mestu in so se za vstop v polfinale merili z Dobrepoljem. Oba četrtfinalna dvoboja sta pripadla Meteorplastu ŠIC baru (5:1, 8:2). Vrhničani so se kot drugouvrščena ekipa rednega dela prvenstva direktno uvrstili v polfinale. »Vrhničani so favoriti, a bodo to morali dokazati na parketu,« napoveduje trener ljutomerskega moštva Robert Grdović, ki je v nekaj treningih po uvrstitvi v polfinale poskušal igralcem vcepiti miselnost, da je tudi polfinalni nasprotnik premagljiv. »Zavedamo se kvalitet nasprotnika. Mislim, da bo odločala dnevna forma in čim manj napak, saj se med seboj zelo dobro poznamo. Verjamem, da bomo pravi in začeli serijo s pozitivnim rezultatom,« dodaja Rok Šnofl, ki je v tej sezoni dosegel osem zadetkov, še večkrat pa se je znašel v vlogi asistenta pri zadetkih soigralcev. Grdoviću nekaj skrbi povzroča poškodba Aljaža Ruisa, ki v tem tednu ni treniral, v ekipo pa se po dvomesečni odsotnosti vrača Tilen Rajter, ki je na reprezentančni akciji staknil neugodno poškodbo palca na roki in je bil primoran mirovati.

V tej sezoni sta se ekipi med seboj pomerili že petkrat. Vse tri prvenstvene obračune so dobili futsalerji Silika. Na Vrhniki so slavili s 5:1 in 6:3, v Ljutomeru pa s 4:1. Vrhničani so Ljutomerčane tudi izločili v četrtfinalu pokalnega tekmovanja. Na Vrhniki je slavil Siliko s 6:1, v Ljutomeru pa Meteorplast ŠIC bar s 4:3.

»Z uvrstitvijo v polfinale smo naš cilj, ki smo si ga zadali pred začetkom sezone, izpolnili, a to ne pomeni, da si ne želimo še kaj več. Zavedamo se, da ima Siliko dobro ekipo, vodeno z odličnim strokovnjakom Milivojem Simeunovićem, a tudi mi smo sestavili moštvo, ki se je v tej sezoni veliko naučilo od prav tako odličnega trenerja Roberta Grdovića, in kaže velik napredek. Prepričan sem, da bomo imeli v tej sezoni še razloge za veselje,« je optimističen predsednik ljutomerskega kluba Saša Makoter.

Četrtkova prva polfinalna tekma na Vrhniki se bo pričela ob 20. uri. Drugi polfinalni par je Dobovec - Bronx Škofije.



Več v Šport