Gasilska zveza Križevci z novimi operativci

V Križevcih so uspešno zaključili tečaj za operativnega gasilca, ki se ga je udeležilo 7 kandidatk in 18 kandidatov iz Gasilske zveze Križevci, pridružilo se jim je tudi 12 kolegov iz GZ Ljutomer.

Prlekija-on.net, sreda, 19. april 2023 ob 08:58
Novi operativci GZ Križevci

Novi operativci GZ Križevci

Preteklo nedeljo, 16. aprila 2023, so v Križevcih uspešno zaključili tečaj za operativnega gasilca, ki se ga je udeležilo 7 kandidatk in 18 kandidatov iz Gasilske zveze Križevci, pridružilo se jim je tudi 12 kolegov iz GZ Ljutomer. Operativni gasilec je oseba, ki sme izvajati naloge zaščite in reševanja pri nesrečah, izpolnjevati pa mora tudi določene pogoje, v prvi vrsti sta to usposobljenost in psihofizična sposobnost za opravljanje operativnih nalog.

Kandidatke in kandidati križevske ter ljutomerske gasilske zveze so več tednov obiskovali različna predavanja in se urili v praktičnih vajah, to nedeljo pa pridobljeno znanje dokazovali pred ocenjevalno komisijo Gasilske zveze Slovenije. K zaključnemu izpitu je pristopilo 25 tečajnikov GZ Križevci in prav vsi so bili uspešni. Zaključni izpit je opravilo tudi vseh 12 kandidatov GZ Ljutomer.

Gasilska zveza Križevci čestita novim operativkam in operativcem, ki so svoje študijske ali službene obveznosti usklajevali s termini predavanj in vaj, kar v tem času vsekakor ni enostavno. Čestitamo in - dobrodošli med operativci!

Zahvaljujemo se predavateljem in inštruktorjem, ki so odlično pripravili tečajnike, ne samo na zaključne izpite, ampak tudi za izzive, ki jih čakajo.

GZ Križevci



Več v Kultura in izobraževanje