Suban kaznoval neučinkovitost Ljutomerčanov

Tekmo, ki jo je neposredno prenašala televizija Šport TV, je odločil prvi strelec prvenstva Jure Suban z dvema zadetkoma. Ekipi igrata na tri zmage, naslednja tekma pa bo prihodnjo sredo ob 20.30 uri v Ljutomeru.

Prlekija-on.net, petek, 21. april 2023 ob 07:40
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Prva polfinalna tekma državnega prvenstva med vrhniškim Silikom in ljutomerskim Meteorplastom ŠIC barom je postregla z zanimivo predstavo, slavili pa so Vrhničani z 2:0 (0:0). Tekmo, ki jo je neposredno prenašala televizija Šport TV, je odločil prvi strelec prvenstva Jure Suban z dvema zadetkoma. Ekipi igrata na tri zmage, naslednja tekma pa bo prihodnjo sredo ob 20.30 uri v Ljutomeru.

Ljutomerčani, ki so nastopili brez poškodovanega Aljaža Ruisa, so v prvem polčasu prikazali izvrstno predstavo. Povsem so zasenčili gostitelje, ki so imeli bučno podporo s tribun. Priigrali so si številne priložnosti, a žoga ni hotela v mrežo. Vrhniški vratar Nejc Berzelak je številne nevarne žoge uspel ukrotiti, kar trikrat pa mu je bil v pomoč okvir vrat. Dvakrat je veselje gostom ob strelu Thomasa Pihlerja preprečila vratnica, prečnik pa je nastreljal Adrijan Trstenjak. Domačini so zapretili v sami končnici prvega polčasa, ko je vratnico nastreljal Uroš Đurič.

Na začetku drugega polčasa so zagospodarili gostitelji. Oblegali so vrata Tjaža Lovrenčiča, ki pa je z nekaj bravuroznimi obrambami preprečil, da žoga ni končala za njegovim hrbtom. V 30. minuti je imel priložnost za goste tudi Alen Ruis, ki je streljal z dobrih 15 metrov, Berzelaka pa je še enkrat rešil prečnik. Gostitelji so do vodilnega zadetka prišli v 32. minuti, ko je spretno in srečno Lovrenčiča premagal prvi strelec lige Jure Suban. Slednji je že v naslednjem napadu povišal na 2:0, ko je mojstrsko spravil žogo v mrežo in dosegel že 26. zadetek v sezoni.

Dobre tri minute do konca dvoboja je moral zaradi drugega rumenega kartona s parketa Pihler. Z igralcem več gostitelji niso dosegli zadetka. Zadnjo minuto so Ljutomerčani igrali s petim igralcem v polju, a se izid ni več spremenil. »Ne vem kaj je razlog, a nam žoga proti njim nikoli ni hotela v mrežo. Enostavno si lahko ustvarimo ne vem koliko priložnosti, pa ne zadenemo. Na koncu se je to še vedno v tej sezoni obrnilo njim v prid in nas kaznovalo,« je dejal ljutomerski igralec Tilen Rajter, ki se je na parket vrnil po dveh mesecih premora zaradi poškodbe.

Druga tekma bo v sredo, 26. aprila, v Ljutomeru, domačini pa bodo nastopili brez Roka Šnofla in Thomasa Pihlerja, ki imata prepoved zaradi kartonov.



Več v Šport