Ekipa OŠ Ivana Cankarja gre na državno preverjanje znanja prve pomoči

Največ točk je skupaj v teoretičnem in praktičnem znanju zbrala OŠ Ivana Cankarja Ljutomer pod mentorstvom Milene Žibrat in se bo tako udeležila XVII. državnega preverjanja znanja prve pomoči za učenke in učence osnovnih šol, ki bo 13. maja v Kopru.

Prlekija-on.net, petek, 21. april 2023 ob 10:06
Regijsko preverjanje znanja prve pomoči

Regijsko preverjanje znanja prve pomoči

V soboto, 15. aprila, se je na Osnovni šoli Gornja Radgona odvijalo regijsko preverjanje znanja prve pomoči za učenke in učencev osnovnih šol v Pomurski regiji. Organiziralo ga je Območno združenje Rdečega križa Slovenije Gornja Radgona, udeležilo pa se ga je šest ekip z osnovnih šol: Gornja Radgona (2 ekipi), Ivana Cankarja Ljutomer, Janka Ribiča Cezanjevci, Križevci in Stročja vas.

Ekipe so se pomerile tako v teoretičnem kot tudi v praktičnem znanju prve pomoči. Po zaključenem preverjanju so bili ocenjevalci enotni, da so vse ekipe pokazale visok nivo znanja. Ker pa se državnega preverjanja znanja prve pomoči lahko udeleži zgolj ena ekipa iz posamezne regije, so kot najboljšo ekipo lahko razglasili le eno ekipo. Največ točk je skupaj v teoretičnem in praktičnem znanju zbrala OŠ Ivana Cankarja Ljutomer pod mentorstvom Milene Žibrat in se bo tako udeležila XVII. državnega preverjanja znanja prve pomoči za učenke in učence osnovnih šol, ki bo 13.5.2023 v Kopru. Tesno za njimi se je uvrstila ena od ekip z OŠ Gornja Radgona, njim so sledile še ekipe OŠ Križevci, OŠ Stročja vas, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci in druga ekipa OŠ Gornja Radgona.



Več v Kultura in izobraževanje