Na Zgornjem Krapju je potekala Skupščina Gasilske zveze Ljutomer

Delegati so izvolili predsednika, poveljnika, upravni odbor, nadzorni odbor, poveljstvo in predsednike za delo z mladino, za delo z veterani ter za delo s članicami.

Prlekija-on.net, sobota, 22. april 2023 ob 16:41
Skupščina Gasilske zveze Ljutomer

Skupščina Gasilske zveze Ljutomer

V letošnjem letu je v gasilstvu volilno leto. Po končanih občnih zborih v prostovoljnih gasilskih društvih je v petek, 21.aprila, v prostorih gasilskega društva Zgornje Krapje potekala Skupščina Gasilske zveze Ljutomer. Delegati so za novega ("prejšnjega") predsednika izvolili tov. Rus Andreja, na mesto novega poveljnika ("prejšnjega") tov. Trstenjak Andreja. Izvolili so tudi upravni odbor, nadzorni odbor, poveljstvo in predsednike za delo z mladino (tov. Mateja Hunjadi), predsednika za delo z veterani (tov. Dušan Pavličič) ter predsednico za delo s članicami (tov. Irena Križanič), katero je predsednik imenoval tudi za namestnico predsednika GZ Ljutomer. Podpredsednik GZ je v novem mandatu tov. Mihael Kolb.

Zbrane so nagovorili tudi gostje; regijski poveljnik Pomurja in član Poveljstva GZS tov. Utroša Dušan, poveljnik civilne zaščite Občine Ljutomer tov. Branko Novak, podžupan Občine Ljutomer g. Boris Filipič, Predstavnik občine Veržej, predstavnik GZ Ormož in predstavnik GZ Križevci.

Namestnica predsednika GZ Ljutomer Irena Križanič
Foto: Sara Vinkovič in Miha Šoštarič



Več v Kultura in izobraževanje