Zaplesalo je pet folklornih skupin

V Kulturnem domu Ljutomer je potekalo območno srečanje odraslih folklornih skupin občin Ljutomer, Križevci, Veržej in Razkrižje.

Sara Vinkovič, nedelja, 23. april 2023 ob 07:52
Območno srečanje odraslih folklornih skupin

Območno srečanje odraslih folklornih skupin

V petek, 21. aprila, je v Kulturnem domu Ljutomer potekalo območno srečanje odraslih folklornih skupin občin Ljutomer, Križevci, Veržej in Razkrižje. Predstavilo se je pet skupin in sicer: Starejša FS KD Slavko Osterc Veržej, avtor koreografije in vodja: Ivan Kuhar; Folklorna skupina KD Marko Beltinci, avtor koreografije: Gregor Marič, vodja: Gregor Marič in Špela Rous; Folklorna skupina Kajer Bučečovci, avtor koreografije in vodja: Sašo Ropoša; Folklorna skupina KD Cven, avtor koreografije in vodja: David Kavaš ter Folklorna skupina Leščeček KD Slavko Osterc Veržej, avtorji koreografije: Roland Bukovnik, Suzana Puhar, Marko Rus in Tjaša Rantaša, ki je tudi vodja.

Preden so na oder stopili plesalci se je predstavil še glasbeni sestav Kajeri Bučečovci, na koncu pa so za dodatno popestritev poskrbeli prav vsi nastopajoči glasbeniki, ki so zaigrali Golico. Vodja JSKD - območne izpostave Ljutomer, Mira Rebernik Žižek se je zahvalila in podelila priznanja vsem nastopajočim skupinam. Prireditev je povezoval Andrej Mernik.

Vsi nastopi so potekali pod budnim očesom strokovne spremljevalke Klavdije Žabot, saj se najboljše skupine uvrstijo naprej na Maroltovo regijsko tekmovanje.



Več v Kultura in izobraževanje