»Plesi od tü pa tan« znova na Cvenu

Da je bil večer še bolj poseben pa so se posamezniki razveselili tudi Maroltovih značk, ki jih prejmejo ob jubilejnih letih aktivnega udejstvovanja na področju ljubiteljske folklorne dejavnosti.

Sara Vinkovič, ponedeljek, 24. april 2023 ob 07:40
Plesi od tü pa tan na Cvenu

Plesi od tü pa tan na Cvenu

V soboto, 22. aprila, so folklorniki Folklorne skupine KD Cven znova stopili na oder. Tokrat v domačem Zadružnem domu na Cvenu, kjer je potekala prireditev "Plesi od tü pa tan", ki jo s pomočjo ostalih članov društva pripravijo sami. In tudi tokrat je bila dvorana Zadružnega doma polna do zadnjega sedeža.

Poleg Folklorne skupine KD Cven, katere vodja sta Urška Sovič in David Kavaš, so na oder stopili tudi Cvenski čvečki - otroška folklorna skupina OŠIC podružnice Cven pod vodstvom Tanje Trstenjak; Mladinska folklorna skupina KD Cven pod vodstvom Mateje Topolinjak, kot gostje pa so nastopili Ljutomerski oktet; umetniški vodja Dušan Prelog.

Pod režijo in kot avtor odrskih postavitev celotnega večera se je tokrat podpisal David Kavaš.

Da je bil večer še bolj poseben pa so se posamezniki razveselili tudi Maroltovih značk, ki jih prejmejo ob jubilejnih letih aktivnega udejstvovanja na področju ljubiteljske folklorne dejavnosti. Tokrat sta jih podelila Silva Duh, predsednica Sveta in Ivan Kuhar, član Sveta ljutomerske območne izpostave JSKD.

Bronaste značke za več kot 5 let udejstvovanja so prejeli: Žiga Dunaj, Jan Fekonja, Sara Tompa, Žan Meznarič in Iris Vuk.

Srebrne značke za več kot 10 let udejstvovanja so prejeli: Rok Nemec, Tadeja Šinkovec, Tjaša Makoter, Tamara Tigeli, Tilen Taljan, Stela Feuš in Ana Taljan.

Zlate značke za več kot 15 let udejstvovanja so prejeli: Mateja Topolinjak, David Kavaš in Urška Sovič.



Več v Kultura in izobraževanje