Jürjevo 2023 pričeli Žan Serčič, Neda Ukraden in Modrijani

Za presenečenje pa je nastopil Damjan Murko. Vsi so poskrbeli za dobro zabavo saj je bil šotor nabito poln.

Ivan Trunk, ponedeljek, 24. april 2023 ob 13:19
Jürjevo 2023

Jürjevo 2023

Gostišče pri Antonu iz Cerkvenjaka in občina Sveti Jurij ob Ščavnici sta v soboto, 22. aprila, organizirala prvi del tradicionalne velike veselice Jürjevo 2023, ki je bila v prireditvenem šotoru pri njihovi gostilni, poznani pod imenom "Gostilna pri Maji". Tudi drugi del te prireditve bo na istem prizorišču v soboto, 29. aprila, z nastopom pevca Dejana Vunjaka s svojim bendom Brendijeve barabe in ansambla Stil.

V prvem delu so nastopili pevec Žan Serčič s spremljevalnim bendom Šakali, balkanska zvezda Neda Ukraden in ansambel Modrijani, za presenečenje pa je poskrbel Damjan Murko. Vsi so poskrbeli za dobro zabavo saj je bil šotor nabito poln. Jürjevo se organizira že od leta 1996 in vsako leto privabi veliko ljudi iz Prlekije in drugih koncev Slovenije.

V pogovoru nam je Žan Serčič dejal, da zelo rad pride v te kraje, ker njegov oče izhaja iz Cerkvenjaka. Njegova družina živi v Lenartu in ima tu veliko sorodnikov in prijateljev, on sam pa se je trenutno preselil v Ljubljano. Med poletjem pripravlja veliko koncertov po Sloveniji, v jeseni pa bo izšel njegov album, še pred tem pa pripravlja novo pesem Šepet poletja.



Več v Družabno