Splošna knjižnica Ljutomer je gostila Davida Zupančiča

David Zupančič je priljubljen specializant infektologije, spletni vplivnež, ki nam je predstavil svoj prvenec Življenje v sivi coni.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. april 2023 ob 14:42
David Zupančič v Ljutomeru

David Zupančič v Ljutomeru

Splošna knjižnica Ljutomer je v soboto, 22. aprila, gostila Davida Zupančiča, priljubljenega specializanta infektologije, spletnega vplivneža, ki nam je predstavil svoj prvenec Življenje v sivi coni.

Knjiga Življenje v sivi coni je nastala v času pandemije covida-19. V tem času je imel marsikdo o marsičem zelo veliko povedati. Nekateri so bili zelo glasni, nekateri pretreseni do dna duše, drugi samozavestni, uporniški itd. Medtem so se v bolnišničnih sobah in kirurških dvoranah odvijale težke bitke in drame bolnikov. David Zupančič o vsem tem pripoveduje humorno, poznavalsko in natančno.

Sam je v knjigi zapisal: »S to knjigo ne želim priliti olja na požar strasti, ki ga je zanetila epidemija. Ne želim obsojati, teoretizirati in besneti. V resnici ne želim niti pisati knjige o covidu. Želim samo pripovedovati. O svojem delu infektologa v času pandemije. O svojih izkušnjah, strahovih, zmagah in porazih. O svojih bolnikih, s katerimi smo preživeli najtežje in najdaljše noči v kliničnem centru....« Po naključju je prav on obravnaval prvega bolnika s covidom.

Z avtorjem se je pogovarjala Vesna Laissani. Razkril nam je, da njegove korenine po babici Majdi izhajajo iz Prlekije, in da izhaja tudi iz rodu pisateljev (dedek, babica, oče).

Davida je prišlo pozdravit številno sorodstvo. Obljubil si je, da se bo vrnil v naše kraje s svojo družino ter jim razodel lepote prleške pokrajine.

Zapisala: Sonja Rožman
Fotografije: Arhiv Splošne knjižnice



Več v Kultura in izobraževanje