Mlada Prlečka postala svetovna stilska prvakinja v katah od 12 do 13 let

Na istem tekmovanju je osvojila tudi naslov viceprvakinje v športnih borbah 12-13 let ter skupaj s svojima sotekmovalkami iz istega kluba Hannah V. Rauter in Nušo Janžekovič osvojila naslov svetovne stilske prvakinje v team katah do 16let (Team Ljutomer)!

Prlekija-on.net, torek, 25. april 2023 ob 15:45
Taja Plohl

Taja Plohl

V soboto, 15. aprila, je v Celju potekal Kofukan international Cup 2023. V reprezentanci Kofukan Slovenije so se za odličja borili tudi ljutomerski karateisti. Na tekmovanju so bili tekmovalci iz devetih držav, Francije, Velike Britanije, Švedske, Švice, Portugalske, Norveške, Danske, Južnoafriške Republike in Slovenije. Tekmovanje je potekalo v katah, borbah, team katah in team borbah. Na samem turnirju je še posebej izstopala mlada Prlečka Taja Plohl (Karate sekcija TVD Partizan Ljutomer).

Taja je karateistka, ki je stara 12 let. Karate trenira od 6. leta starosti. Sprva je bila zelo uspešna in dosegala uspešne rezultate v katah. Pri 8. letih starosti pa je začela tekmovati tudi v športnih borbah - kumite.

Sprva je bil prisoten strah, pozitivna trema... Iz tekmovanja v tekmovanje je dobivala izkušnje in dosegala uspešne rezultate in s tem hitro pozabila na strah. Ostala je le pozitivna trema, katero je čutila tudi v soboto. Ko je stopila v telovadnico je rekla: "v tej telovadnici sem leta 2019 prvič postala državna prvakinja, danes bom postala svetovna!" In res je bilo tako.

Ljutomerski karateisti v Celju

Ljutomerski karateisti dosegli tri zlate, pet srebrnih in deset bronastih medalj na Kofukan svetovnem pokalu


Taja je v soboto, 15. aprila, na Kofukan international Cup 2023 v Celju, osvojila naslov svetovne stilske prvakinje v katah od 12 do 13 let.

A to še ni vse. Na istem tekmovanju je osvojila tudi naslov viceprvakinje v športnih borbah 12-13 let ter skupaj s svojima sotekmovalkami iz istega kluba Hannah V. Rauter in Nušo Janžekovič osvojila naslov svetovne stilske prvakinje v team katah do 16let (Team Ljutomer)!

Tako se je Taja vrnila iz Celja v Prlekijo z dvema zlatima medaljama in eno srebrno medaljo, kot najuspešnejša tekmovalka Kofukan international Cup 2023!

Karate ji pomeni zelo veliko, kljub temu, da ji treningi in tekme vzamejo veliko prostega časa. Ima zelo uspešne rezultate, ki jih dosega z dobrim vodstvom in treningi, za katerega poskrbi trener Ricardo Žibrat.

Taja je 2x-na državna prvakinja v športnih borbah in 4x-na državna prvakinja v ekipnih katah in borbah (Team Ljutomer) in Evropska SHITO RYOU viceprvakinja v športnih borbah (2022).

V mesecu maju pa Tajo čaka že naslednje večje tekmovanje. To je Balkansko prvenstvo do 14 let, kjer bo tekmovala v športnih borbah - kumite, za slovensko karate reprezentanco. Prvenstvo bo od 25. do 28. maja v BAR-u, Črna Gora.

Taji želimo uspešno in borbeno pot v karateju ter še veliko zmagovalnih dosežkov.




Več v Šport