Na OŠ Križevci so drugo leto zapored gostili regijsko tekmovanje iz fizike za Stefanovo priznanje

Tekmovalo je 46 osmošolcev in 37 devetošolcev. Naloge so bile dokaj težke in zahtevne. Le najboljši pa so se uvrstili še na naslednjo stopnjo tekmovanja, in sicer na državno raven, ki bo potekala maja na Pedagoški fakulteti v Mariboru.

Prlekija-on.net, sreda, 26. april 2023 ob 13:25
Regijsko tekmovanje iz fizike za Stefanovo priznanje

Regijsko tekmovanje iz fizike za Stefanovo priznanje

13. aprila 2023 smo na OŠ Križevci drugo leto zapored gostili regijsko tekmovanje v znanju iz fizike za bronasta Stefanova priznanja.

Tekmovanja, ki poteka pod okriljem Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije, so se udeležili mladi fiziki iz večine pomurskih osnovnih šol, najuspešnejši na šolskih tekmovanjih.

Cilji tekmovanja so širjenje znanja in poglabljanje že usvojenih znanj tudi nad zahtevnostjo rednega programa na področju fizike za OŠ, primerjanje znanja med učenci na področju fizike, popularizacija fizike, odkrivanje in spodbujanje za fiziko nadarjenih učencev, izpopolnjevanje v eksperimentalnem delu, motivacija za nadaljnje poglabljanje znanja s področja fizike.

Najprej sta nas s kratkim nagovorom pozdravila gostitelja šole, učitelj Lenart Barat in gospa ravnateljica Vasilija Stolnik, kasneje pa smo se učenci napotili v učilnice, kjer smo pisali naloge. V več kot petih učilnicah smo bili razdeljeni mešano, torej učenci 9. in 8. razred skupaj. Tekmovalo je 46 osmošolcev in 37 devetošolcev. Naloge so bile dokaj težke in zahtevne. Le najboljši pa so se uvrstili še na naslednjo stopnjo tekmovanja, in sicer na državno raven, ki bo potekala maja na Pedagoški fakulteti v Mariboru.

Tia Golinar, Brina Horn, 9. a



Več v Kultura in izobraževanje