Na 18. Blaguškem teku sodelovalo skoraj 200 tekačev in tekačic

Idilično okolje v Forest Glampingu resort Blaguš ter njegovi okolici, ob prečudovitem Blaguškem jezeru v osrčju Slovenskih goric, je privabila skoraj 200 tekačev in še več obiskovalcev.

Prlekija-on.net, sreda, 26. april 2023 ob 19:38
18. Blaguški tek

18. Blaguški tek

V soboto, 22. aprila, je Športno društvo Videm pripravilo 18. Blaguški tek, ki je tudi letos štel za točke Štajersko - Koroškega pokala.

Idilično okolje v Forest Glampingu resort Blaguš ter njegovi okolici, ob prečudovitem Blaguškem jezeru v osrčju Slovenskih goric, kjer je pod okrilje dreves umeščena unikatna arhitektura, ki vam daje občutek, da ste se prebudili v pravljici, je privabila skoraj 200 tekačev in še več obiskovalcev, ki so imeli tudi možnost spoznati vrhunskega športnika svetovnega razreda, udeleženca evropskih prvenstev in olimpijskih iger ter tudi aktualnega parašportnika Slovenije, Marina Kegla.

S svojo življenjsko zgodbo je Marino navdušil vse prisotne in nam dal krasno popotnico za življenje: Vse se da, če je želja dovolj velika. Zmoremo vse, če nas podpira družina. Nič ni nemogoče.

Na teku, ki je potekal po poteh okoli Blaguškega jezera, je teklo 93 otrok, mlajših od 15 let. Bili so razdeljeni v 5 starostnih skupin in tekmovali so na razdaljah od 200m do 2000m.

Sonce, zeleno okolje gozdov in travnikov, mirna voda na jezeru, tišina narave in proge speljane v tem okolju so bili za tekače balzam.

Najboljši v vsaki kategoriji so si pritekli medaljo, medtem ko so jo na Baby teku prejeli vsi.

Na glavnem teku, kjer tekači in tekačice tečejo tudi za točke Štajersko - Koroškega pokala, je teklo 65 tekačev in tekačic. Članice so tekle na 6 km in bile razdeljene v sedem starostnih skupin. V skupnem seštevku je najhitreje pritekla v cilj, s časom 26:46, Andreja Gorčan (AK ORMOŽ), pred drugo Renato Vetrih (KAŠ) in tretjo Vesno Lešič (MAJSTRI LENART).

V moški članski kategoriji, kjer so bili prav tako razdeljeni v sedem starostnih skupin, je traso dolgo 9 km najhitreje pretekel, s časom 34:19, Simon Malek Kuzmič (AK VARAŽDIN) pred Zdenkom Klemenčičem in Aljažem Novakom (AK ORMOŽ).

Najhitrejši med 27 udeleženci na Občinskem teku so bili: Jurij Šijanec, Jure Veberič in Evgen Šoštarič.

Med dekleti je najhitreje s progo opravila Sabina Gjörek pred Saro Trstenjak in Leo Vohar.

Na tem teku dobimo tudi občinske prvake Občine Sveti Jurij ob Ščavnici, ki so si mesta razdelili takole: zmagovalec Jure Veberič, drugi Evgen Šoštarič in tretji Darko Zorko in med tekmovalkami je prvakinja postala Sabina Gjörek, druga je bila Lea Vohar in tretja Eva Brunčič.

Pred samo podelitvijo nagrad najboljšim je direktor podjetja JAKO Slovenija, Bogdan Šupot, podelil nagrade izžrebanim v nagradnih igrah 18. Blaguškega teka. Prejemnika tekaških majic JAKO sta bila Hijacinta Žohar in Borut Zupančič. Nagrado tekaške kape JAKO so prejele Sabina Gjörek, Nina Hanžel in Andreja Hanžel.

Vse zbrane sta poleg podeljevalcev nagrad nagovorilia tudi Mario Hercog, solastnik Blaguš turizem in izdelovalec unikatnih čevljev, ter Jernej Kovačič, član IO TD ŠIK.

Pokale in medalje najboljšim so podelili župan občine Sveti Jurij ob Ščavnici Andrej Vrzel, izvršna direktorica Charming Slovenia, Petra Kordiš, parašportnik leta 2022, Marino Kegl in predsednik Športnega društva Videm Viki Rep.

Prireditev je povezovala Breda Žunič.




Več v Šport