Skočili v deročo vodo in rešili moškega iz vozila

81-letni voznik je popoldne peljal iz smeri Ormoža proti Ptuju, ko je v bližini mostu čez reko Pesnico v okolici Gorišnice, z vozilom zapeljal na bankino, mimo zaščitne ograje mostu ter po nabrežini v reko.

Prlekija-on.net, petek, 28. april 2023 ob 07:25
Vozilo je končalo v reki, foto: Robert Bombek

Vozilo je končalo v reki, foto: Robert Bombek

V četrtek, 27. aprila, ob 16.49 je v naselju Formin na cesti Gorišnica - Zamušani, občina Gorišnica, osebno vozilo zapeljalo v potok.

Gasilci PGD Ptuj in Ormož so zavarovali kraj dogodka, vozilo z avtodvigalom postavili na cestišče, odklopili akumulator, ter nudili pomoč ponesrečencu do prihoda reševalcev NMP Ptuj.

Iz PU Maribor so sporočili, da je 81-letni voznik popoldne peljal iz smeri Ormoža proti Ptuju, ko je v bližini mostu čez reko Pesnico v okolici Gorišnice, z vozilom zapeljal na bankino, mimo zaščitne ograje mostu ter po nabrežini v reko.

Tok reke ga je odnesel več deset metrov, ko je obstal na betonskem jezu, ter z vozilom nasedel v vodi. Na kraj so prispeli policisti PP Gorišnica in skupaj z občani nemudoma priskočili na pomoč ter v deroči reki hitro pomagali ponesrečencu varno iz vozila. Moškega bi z vozilom lahko namreč odneslo naprej v globji del reke.

Policisti o nesreči še zbirajo obvestila. Moški je bil odpeljan v bolnišnico, vendar po doslej znanih informacijah k sreči ni poškodovan.

GORIŠNICA Formin GORIŠNICA 27.04.2023 16:49 Prometna nesreča Ob 16.49 je v naselju Formin na cesti Gorišnica -...

Objavil/a 112 PTUJ dne Četrtek, 27. april 2023


Več v Črna kronika