Prvomajsko budnico so pri Mali Nedelji pripravili motoristi

MK Pürgaške sekire in lepo vreme so k Mali Nedelji privabili veliko ljubiteljev jeklenih konjičkov.

Branko Košti, torek, 2. maj 2023 ob 17:46
Blagoslov motorjev pri Mali Nedelji

Blagoslov motorjev pri Mali Nedelji

Namesto godbe na pihala, katere glasba je pri Mali Nedelji po skoraj sto letih žalostno zamrla, malonedeljčane zadnja leta, z izjemo koronskega časa, v prvomajskih dopoldnevih pozdravi drugačne vrste budnica - hrumenje številnih motorjev. Domači Moto klub Pürgaške sekire vsako leto na praznik dela organizira zdaj že tradicionalni blagoslov motorjev.

V nasprotju z vremenskimi napovedmi, ki niso obetale motoristom najbolj prijaznega vremena, je jutranje sonce na praznični dan številne lastnike dvokolesnikov, trikolesnikov in štirikolesnikov ter njihovih spremljevalcev, spodbudilo k obisku Male Nedelje. Blizu dvesto petdeset se jih je zbralo in prav gotovo nihče ni obžaloval prihoda, saj se je po lepem jutru naredil lep sončen dan, k dobremu vzdušju pa so pripomogli še prizadevni organizatorji s pestro ponudbo in glasbo.

Zbranim sta dobrodošlico izrekla in jim zaželela prijetno druženje ter srečo na njihovih motorističnih poteh predsednik MK Pürga Denis Brunc in predsednik KS Mala Nedelja Boštjan Žerdin, jeklene konjičke in njihove lastnike pa je blagoslovil župnik Srečko Fras.

Blagoslovu je sledila panoramska vožnja, po kateri se je prilegla topla malica ob povratku ter druženje s klepetom ob pijači.




Več v Družabno