18. pohoda na Gomilo se je udeležilo okrog 300 pohodnikov vseh generacij

Pot jih je vodila od gasilskega doma v Trnovcih čez Rucmanski Vrh na Gomilo ter nazaj do gasilskega doma, kjer so se zadržali še ob živi glasbi.

Ivan Trunk, sreda, 3. maj 2023 ob 08:37
18. prvomajski pohod na Gomilo

18. prvomajski pohod na Gomilo

Prostovoljno Gasilsko društvo Trnovci je 1. maja, organiziralo že 18. tradicionalni pohod na Gomilo - Senčak. Pohodniki so se pred 10. uro zbrali pred gasilskim domom v Trnovcih, kjer sta jih pozdravila in nagovorila Mitja Prelogar, predsednik PGD Trnovci in Mirko Cvetko, župan občine Sveti Tomaž, potem pa so se v koloni z zmerno hojo odpravili na pohod.

Po zaslugi lepega vremena se je pohoda udeležilo okrog 300 pohodnikov vseh generacij od otrok do upokojencev. Pot jih je vodila v Rucmanski Vrh, kjer so se ustavili pri družini Lovrec, kjer so jih postregli s pecivom, kavo in pijačo, od tam pa so pohod nadaljevali v Senčak do razglednega stolpa na Gomili. Tam so jim trnovski gasilci pripravili toplo malico in hladno pijačo, da so se lahko okrepčali. Po več kot eno urnem postanku na Gomili so se pohodniki pričeli vračati nazaj do gasilskega doma. Pot jih je vodila do družine Horvat v Senčaku, kjer so jih postregli s kavo in pijačo, od tam jih je pot vodila v Mezgovce do družine Sirc, kjer so jim pripravili kruh z zaseko, pijačo in kavo, od tam pa so pot nadaljevali do gasilskega doma.

Po končanem pohodu so se lahko pohodniki zadržali pred gasilskim domom, kjer so jim trnovski gasilci priredili zabavo s skupino Haloški črički, za pogostitev pa so pripravili obilo hladne pijače in tople jedače. Trnovski gasilci se zahvaljujejo družinam Lovrec, Horvat in Sirc za ponujeno pogostitev pohodnikom, katero pripravijo že več let.




Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46