Vrhničani po kazenskih strelih premagali Meteorplast ŠIC bar

Žal je bila sreča znova naklonjena domačinom, ki so prvič na tekmi povedli v zadnji, 40. minuti, ter bili nato spretnejši pri izvajanju kazenskih strelov.

Prlekija-on.net, sreda, 3. maj 2023 ob 10:34
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Sinoči se je nadaljevala polfinalna serija državnega prvenstva v futsalu za člane. Aktualni prvak Dobovec je še tretjič premagal škofijski Bronx in si je že zagotovil nastop v finalu, v drugem polfinalnem paru pa ima prednost v zmagah (2:1) vrhniški Siliko. Vrhničani so v tretji polfinalni tekmi sinoči po streljanju kazenskih strelov z 10:9 (4:4, 0:2) premagali Meteorplast ŠIC bar.

Ljutomerčani so na Vrhniko odpotovali brez prvega vratarja Tjaža Lovrenčiča, ki je zaradi zdravstvenih težav že zaključil sezono. Na vrata ljutomerske ekipe je stopil Klemen Anžel, ki je dobro opravil svoje delo, a žal je bila sreča znova naklonjena domačinom, ki so prvič na tekmi povedli v zadnji, 40. minuti, ter bili nato spretnejši pri izvajanju kazenskih strelov.

Tako kot na prvi polfinalni tekmi na Vrhniki so tudi tokrat varovanci Roberta Grdovića v prvem polčasu nadigrali gostitelje in z zadetkoma Denisa Kneževiča v 9. in 18. minuti na odmor odšli s prednostjo. Gostitelji so se vrnili v drugem polčasu, ko sta zadela Uroš Đurić v 26. in Max Vesel v 35. minuti. Prleki so bili blizu zmagi v 38. minuti, ko je kazenski strel z 10. metrov uspešno izvedel Alen Ruis.

Sledila je infarktna končnica. Nikola Jandrić je najprej v 39. minuti s kazenskim strelom (10 m) izid izenačil, nato v zadnji minuti dvoboja prvič povedel svojo ekipo v vodstvo. Domači so se že veselili zmage, ko je slabih osem sekund do konca tekme s tretjim zadetkom za izenačenje poskrbel Kneževič. Uspešnejši pri izvajanju kazenskih strelov so bili gostitelji, ki imajo ta petek v Ljutomeru priložnost, da si že zagotovijo nastop v finalu.

Robert Grdović - trener Meteorplasta ŠIC bara:

Klemen Anžel - vratar Meteorplasta ŠIC bara:



Več v Šport