Alkoholiziran voznik z dvema otrokoma v vozilu, trčil v kovinsko varnostno ograjo in se prevrnil na streho

Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 0,98 mg/l. Vsi trije udeleženci prometne nesreče so se telesno poškodovali.

Prlekija-on.net, torek, 9. maj 2023 ob 13:21
Policija

Policija

V ponedeljek, malo po 19. uri je na uvozu za Pince v Gornjem Lakošu voznik osebnega vozila trčil v kovinsko varnostno ograjo in se prevrnil na streho. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta se v vozilu nahajali še dve sopotnici, otroka. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 0,98 mg/l. Zoper voznika bo podana kazanska ovadba zaradi kaznivega dejanja nevarna vožnja v cestnem prometu. Na vozilu in varovalni ograji je po nestrokovni oceni nastalo za okrog 10.000 evrov materialne škode. Vsi trije udeleženci prometne nesreče so bili lahko telesno poškodovani.

Policisti vse udeležence v cestnem prometu ponovno pozivajo, naj za volan sedejo le trezni. Še posebej odgovorno naj ravnajo pri udeležbi otrok v vozilu. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločajo za vožnjo v cestnem prometu, vozilo naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač, ali pa se odločijo za uporabo javnih prevoznih sredstev.

Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji. Več najdete tukaj.



Več v Črna kronika