V Središču ob Dravi se ponovno obeta dirkaški spektakel

Ta spektakel si v Sloveniji lahko ogledate le v Središču ob Dravi, zato vabljeni da ne zamudite.

Prlekija-on.net, četrtek, 11. maj 2023 ob 17:39
Slovenija Classic TT

Slovenija Classic TT

Ta konec tedna, v soboto, 13. maja in v nedeljo 14. maja, bo v Središču ob Dravi v organizaciji AMK Središče ob Dravi in Občine Središče ob Dravi ponovno potekala mednarodna dirka starodobnih dirkalnih motociklov, letos že šesta. V soboto potekajo treningi od 13. do 18. ure, v nedeljo pa so treningi in dirke od 9. do 17. ure. Ta spektakel si v Sloveniji lahko ogledate le v Središču ob Dravi, zato vabljeni da ne zamudite.

Tovrstna športna zgodba traja že od leta 2013, ko je bil s paradno dirko izpeljan prvi poskus oživitve tradicije motociklističnega dirkanja v Središču ob Dravi od 60-ih let prejšnjega stoletja in kar v našem mediju spremljamo že od vsega začetka. Zahtevna proga čez naselje Središče ob Dravi meri 1265 metrov in nudi veliko atraktivnega doživetja za gledalce ter dirkače. Dirka je mednarodnega značaja, tekmovalci, ki prihajajo iz različnih evropskih držav pa so licencirani dirkači motociklističnih prvenstev.

Spodaj objavljamo časovnico zapore cest in dogajanja, mapo prizorišča in parkirna mesta za obiskovalce. V soboto po treningih pa nas čaka še stuntshow, ki ga bo izvedel Matija Podhraški, ki bo soboto zaključil, kot se spodobi.

Vjekoslav Pavelić 2022 Slovenija classic TT

Posnetek proge iz kvalifikacij 2022: Vjekoslav Pavelić

Objavil/a Slovenija classic TT Središče ob Dravi dne Ponedeljek, 13. marec 2023



Več v Družabno