V Ljutomeru so gostili Zvezdano Mlakar

Zvezdana Mlakar je odkrito in pogumno spregovorila o različnih tematikah in preizkušnjah, s katerimi se srečujemo vsi v življenju.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. maj 2023 ob 15:57
Zvezdana Mlakar v Ljutomeru

Zvezdana Mlakar v Ljutomeru

V so organizaciji Splošne knjižnice Ljutomer in JSKD Območne izpostave Ljutomer, smo gostili Zvezdano Mlakar, ki je odkrito in pogumno spregovorila o različnih tematikah in preizkušnjah, s katerimi se srečujemo vsi v življenju.

Zvezdana Mlakar pravi o sebi: »Sem mama, babica, blondinka, igralka, gospodinja, kmetica, ranljiva ... Sodelovanje z Rokom Smolejem je obrodilo sadove dela v knjigi Pogovori, ki so mi spremenili življenje. Sem članica SNG Drama Ljubljana, še vedno nastopam v številnih gledaliških igrah. Sedaj sem tudi pisateljica. Celo življenje sem si želela napisati knjigo

Zvezdana ni več voditeljica ene bolj gledanih pogovornih oddaj pri nas. V oddajo Zvezdana je svoje bogate izkušnje iz realnega življenja s svojimi zanimivimi gosti spretno prenašala v pogovore. Oddaje smo zelo radi gledali in odkrivali številne zanimive teme in goste. Z vsemi gosti je bila kot s svojimi prijatelji. Pogovorov se je lotevala strastno, osebno, neposredno in brez predsodkov.

Tudi knjiga je podobna Zvezdani: je zanimiva in brez predsodkov. Opisuje pogovore z estradniki, znanstveniki, vplivneži, terapevti in drugimi, na primer Nick Vujičič, Neal Donald Walsch, Ana Bučević, Iza Login, Zoran Milivojevič, Bruno Šimleše, Mojca Fatur ...

V pogovoru z Vesno Laissani sta razgrnili še številne druge aktualne teme: o družini, gradnji hiše, o otroštvu, študiju, ločitvi, odraščanju otrok, kmetovanju, igralskem poklicu, iskanju ženske identitete, o pokrajinah, iz katerih izhajamo in nas spremljajo, o domu, o ljudeh, ki te spremenijo, politiki, nesmislu vojn, o mami in številnih drugih temah.

Pogovor nas je ogrel in napolnil z dobro energijo in vero v življenje. Zvezdana je rekla, da je vsako življenjsko obdobje lahko lepo, če si znaš življenje tako narediti, da vedno iščeš neko strast do njega in se v njem počutiš pomirjenega, skromnega in sprejetega.

Zapisala: Vesna Laissani



Več v Kultura in izobraževanje