Odločilna tekma za bronasto kolajno

Meteorplast ŠIC bar bo gostil škofijski Bronx. Prva tekma, ki je bila prejšnji petek v koprski Bonifiki, se je končala z zmago ljutomerske ekipe s 5:4 (1:3).

Prlekija-on.net, četrtek, 18. maj 2023 ob 12:46
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V petek bo v dvorani ŠIC Ljutomer odigrana povratna tekma za končno 3. mesto državnega prvenstva v futsalu za člane. Meteorplast ŠIC bar bo gostil škofijski Bronx. Prva tekma, ki je bila prejšnji petek v koprski Bonifiki, se je končala z zmago ljutomerske ekipe s 5:4 (1:3). Jutrišnja tekma se bo pričela ob 20.30 uri.

V ljutomerskem taboru z nestrpnostjo pričakujejo zadnjo tekmo sezone 2022/23. »Prepričan sem, da bomo dali od sebe sto procentov, ker se nam gre za kolajno in ker je zadnja tekma v sezoni,« je po zadnjem (sreda) treningu dejal vratar domačega moštva Tjaž Lovrenčič, ki se vrača na parket po operaciji hematoma, posledice poškodbe. »Ob podpori naše zveste publike verjamemo v uspeh,« dodaja izkušeni vratar, ki bo na zadnji tekmi sezone v ekipi pogrešal Roka Šnofla, Kristiana Škergeta (oba poškodovana) in Luko Horvata (bolezen).

V tej sezoni sta se ljutomerska in škofijska ekipa med seboj merili štirikrat. Meteorplast ŠIC bar je zmagal trikrat (5:2, 6:2, 5:4), ena tekma pa se je končala brez zmagovalca (3:3).

Tokratna tekma, po kateri bosta predsednik komisije za futsal Vlado Močnik in referent za futsal na NZS Stane Kokalj podeljevala bronaste kolajne, bo imela tudi dobrodelno noto. Zbirali se bodo namreč prostovoljni prispevki za razvoj genskega zdravila za deklico Karolino.
Več v Šport