V Ljutomeru zaplesali četvorko

Ob spremljali Straussove melodije so se zavrteli tudi po nekaterih drugih evropskih mestih.

Prlekija-on.net, petek, 19. maj 2023 ob 13:41
Četvorka v Ljutomeru

Četvorka v Ljutomeru

V petek, 19. maja, so se maturanti in maturantke Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, na Glavnem trgu v Ljutomeru, točno opoldne ob spremljavi Straussove melodije odplesali četvorko ter se tako poslovili od srednješolskih klopi. Pred plesom je mlade nagovorila županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, ki je vsem zaželela vse dobro na nadaljnji poti in naj se po šolanju spet vrnejo v Prlekijo. Maturanti in maturantke so se po plesu tradicionalno odpravili v park, kjer se bo nadaljevalo proslavljanje ob koncu šolskega leta.

Plesna zveza Slovenije je kot koordinator projekta European Quadrille Dance Festival koordinirala ulično četvorko v Sloveniji in še petih drugih evropskih državah. Gre za edinstven evropski projekt, ki preko glasbe in enostavne plesne koreografije povezuje mlade širom Evrope.

Pod okriljem Plesne zveze Slovenije so mladi plesali v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Murski Soboti, Novem mestu, Velenju, Ajdovščini, Lendavi, Ljutomeru, Postojni, Brežicah, Krškem, Črnomlju, Tolminu, Slovenskih Konjicah, Sežani, Šentjerneju, Mirni, Litiji in na Ptuju, ter v 25 krajih v Srbiji, na Slovaškem, Madžarskem, Severni Makedoniji in Črni gori.

Za predvajanje četvorke in radijski prenos v vse kraje je poskrbel Radio Slovenija International, ki se je javljal v živo s prizorišč v tujini in Sloveniji.

Zveza je tudi lastnik zadnjih treh Guinnessovih rekordov v sinhronem plesanju, ki so ga postavili med leti 2009 - 2011. Rekordno je bilo leto 2011, ko je zaplesalo skupaj 33.202 maturantov in maturantk.



Več v Družabno