V Ljutomeru so potekale 28. Regijske igre specialne olimpiade Mariborsko-pomurske regije

Skupno je tekmovalo kar 210 tekmovalcev, 2 izmed njih pa se bosta udeležila tudi Poletnih svetovnih iger, ki bodo potekale junija v Berlinu.

Prlekija-on.net, torek, 23. maj 2023 ob 12:05
28. Regijske igre specialne olimpiade Mariborsko-pomurske regije

28. Regijske igre specialne olimpiade Mariborsko-pomurske regije

17. maja 2023 so v organizaciji Osnovne šole Cvetka Golarja Ljutomer potekale 28. regijske igre SPECIALNE OLIMPIADE MARIBORSKO-POMURSKE REGIJE, na katerih je sodelovalo kar 15 ekip oz. ustanov: OŠ Minke Namestnik - Sonje Slovenska Bistrica, Zavod za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja Dornava, OŠ IV Murska Sobota, Društvo Sožitje Murska Sobota, Center Gustava Šiliha Maribor, Dvojezična OŠ II Lendava, OŠ dr. Ljudevita Pivka Ptuj, OŠ Gornja Radgona s Podružnično osnovno šolo dr. Janka Šlebingerja, OŠ Stanka Vraza Ormož, Društvo Sožitje Ormož, VDC Sožitje Ptuj, VDC Murska Sobota, VDC Polž Maribor, VDC Sožitje Maribor in OŠ Cvetka Golarja Ljutomer. Skupno je tekmovalo kar 210 tekmovalcev, 2 izmed njih pa se bosta udeležila tudi Poletnih svetovnih iger, ki bodo potekale junija v Berlinu.

Prireditve so se med drugimi udeležili tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, ki je igre tudi slavnostno odprla, ga. Helena Gril, podpredsednica Specialne olimpiade Slovenije, ga. Lea Šprah, vodja specialne olimpiade za Mariborsko-pomursko regijo, ga. Marina Gracin, predsednica Društva Sožitje Ljutomer, ga. Andreja Resman, ki pri Zvezi Sožitje deluje na področju specialne olimpiade in naša domača športnica ga. Sara Makovec, ki je z nami ostala ves dan ter slavnostno podeljevala zaslužene medalje.

Prireditev so omogočili tudi mnogi drugi sodelujoči, ki jim gre iskrena zahvala - Športna zveza Ljutomer (tekmovalce je pozdravil podpredsednik g. Branko Kristl), KSP Ljutomer, ZD in ekipa reševalcev Ljutomer, Gimnazija Franca Miklošiča (pozdrav je predal ravnatelj g. Zvonko Kustec) in PGD Ljutomer. Velika zahvala gre tudi donatorjem prireditve: Krki Ljutomer (tekmovalcem je uspešen dan zaželela direktorica ga. Zdenka Rajtman), Radenski, Mlinopeku, Tisku Prelog, Teleing gradnjam, podjetju Makoter, proizvodnja embalaže in McDonaldsu. Otvoritev olimpiade sta si ogledali tudi nekdanji ravnateljici šole - ga. Irena Cvetko in ga. Darja Kosič Auer - tudi v času njunih ravnateljevanj je šola gostila specialno olimpiado.

Kljub kislemu vremenu in obilni pošiljki dežja tudi med samimi igrami so učenci, trenerji, sodniki, prostovoljci in drugi sodelujoči dokazali, da za športnike res ni ovir ter igre izpeljali do konca; za časovnico nam je prav mojstrsko pomagal skrbeti povezovalec prireditve, g. Branko Hrga. Po dobrem kosilu je sledila še zaslužena zabava, tako da smo dan vsi zaključili z res lepimi občutki, zastavo specialne olimpiade pa predali Centru Gustava Šiliha Maribor, ki jo bo čuval do naslednjih iger.

Hvala vsem, ki ste prispevali k ustvarjanju nepozabnega dne.

Organizacijski odbor SO OŠCG Ljutomer



Več v Šport