Skupni zaključni dogodek Mali in VELIKI pesniki

Območje LAS Prlekija je z operacijo Mali in VELIKI pesniki postalo bogatejše za novo inovativno pesniško zbirko, v kateri so zbrane pesmi o lokalnih in kulturnih znamenitostih omenjenega območja.

Prlekija-on.net, petek, 12. maj 2023 ob 18:45
Zaključna prireditev operacije Mali in VELIKI pesniki

Zaključna prireditev operacije Mali in VELIKI pesniki

V sredo, 10. maja 2023, je v kulturnem domu Apače potekala zaključna prireditev projekta Medgeneracijsko sodelovanje skozi pesem: Mali in VELIKI pesniki. Občina Apače je bila vodilni partner operacije za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja (SLR) Lokalne akcijske skupine Prlekija, financiranih s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR). V operaciji so poleg občine Apače sodelovali še Zavod za izobraževanje, šport, kulturo in turizem Ma-Kole, PE Apače; Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan in Studioefekt, Programiranje in svetovanje Dejan Razlag s.p.

Kulturni program se je pričel z nagovorom župana občine Apače, dr. Andreja Steyerja in nadaljeval z nagovorom sekretarke na Ministrstvu za kulturo, mag. Minke Jerebič. Sledila je predstavitev projekta in nastale pesniške zbirke, ki so jo ustvarili učenci sodelujočih osnovnih šol Apače, Gornja Radgona, Radenci, Veržej in Razkrižje ter zavoda Hrastovec Apače. Zaključno prireditev so popestrili glasbeni gostje in moderator Urban Pfeiler ter gostja Desa Muck.

Območje LAS Prlekija je tako z operacijo Mali in VELIKI pesniki postalo bogatejše za novo inovativno pesniško zbirko, v kateri so zbrane pesmi o lokalnih in kulturnih znamenitostih omenjenega območja.

Na zaključni dogodek so bile povabljene vse sodelujoče šole, babice in dedki, socialno varstveni zavodi, lokalni in regionalni deležniki s področja turizma in kulture ter posamezne občine in njihovi predstavniki.

Aktivnost se izvaja v okviru operacije Medgeneracijsko sodelovanje skozi pesem, ki je sofinancirana s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in državnega proračuna za kohezijsko politiko.

Mali in VELIKI pesniki




Več v Kultura in izobraževanje