V Podvincih odigrali prijateljski nogometni turnir med duhovniki in veterani

Na turnirju so sodelovale tri ekipe: ekipa veteranov NK Podvinci, ekipa veteranov ŠD Juršinci in ekipa Društva Pax - Društvo duhovnikov.

Ivan Trunk, četrtek, 1. junij 2023 ob 17:49
Prijateljski nogometni turnir med duhovniki in veterani

Prijateljski nogometni turnir med duhovniki in veterani

V nedeljo, 28. maja, je na pobudo, ki jo je podal pater Matei Senteš, minorita s Ptuja, Društva duhovnikov, ki so povezani v Društvo PAX in NK Podvinci bil organiziran nogometni turnir na zunanjem nogometnem igrišču v Podvincih. Na turnirju so sodelovale tri ekipe: ekipa veteranov NK Podvinci, ekipa veteranov ŠD Juršinci in ekipa Društva Pax - Društvo duhovnikov. Na turnirju je vsaka ekipa igrala z vsako ekipo, katere so se udeležile turnirja in so vsako tekmo odigrali 2x po 15 minut.

Rezultati odigranih tekem:
NK Podvinci : Društvo Pax 0:1, ŠD Juršinci : NK Podvinci 1:2, ŠD Juršinci : Društvo Pax 2:2. Ekipe so se uvrstile na naslednja mesta: 1. Društvo Pax - duhovniki, 2. NK Podvinci - veterani in 3. ŠD Juršinci - veterani.

Po končanem turnirju je bila podelitev pokalov in zahvalni nagovor patra Senteša in Mitja Laha, predsednika NK Podvinci. Za vse igralce turnirja, njihove navijače in druge goste pa so Orači iz Podvincev pripravili pogostitev s cigansko pečenko in mrzlo pijačo. V pogovoru nam je pater Matei Senteš dejal, da bodo tak turnir priredili tudi prihodnja leta z željo, da bi se ga udeležilo še več veteranskih ekip iz domače in širše okolice.
Več v Šport