Namesto 80 km/h, trije motoristi vozili občutno hitreje, najhitrejši 162 km/h

Policisti so vsakemu izrekli predpisano globo 1.200 eur in stransko sankcijo 9 kazenskih točk.

Prlekija-on.net, torek, 6. junij 2023 ob 13:22
Motoristi so vozili prehitro

Motoristi so vozili prehitro

Policisti PU Maribor so minulo nedeljo popoldne, na avtocestnem počivališču Lormanje, v smeri Murske Sobote, izvajali poostren nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi. V ta namen je bil promet vozil, z ustrezno prometno signalizacijo, preusmerjen čez avtocestno počivališče. Zaradi preusmeritve prometa vozil je bila omejitev hitrosti na tem delu avtoceste, s postavljeno prometno signalizacijo, omejena na 80 km/h.

Med izvajanjem meritev hitrosti na tem odseku so policisti okoli 15. ure zaznali prekoračitev hitrosti treh voznikov motornih koles. Ti so vozili s hitrostjo 150, 156 in najhitrejši - 162 km/h. Vse tri madžarske voznike motornih koles so policisti ustavili na kraju, kjer so izvajali poostren nadzor in vsakemu izrekli predpisano globo 1.200 eur in stransko sankcijo 9 kazenskih točk. Največjo dovoljeno hitrost vožnje je, v času izvajanja poostrenega nadzora in preusmeritve prometa vozil, prekoračilo še 16 voznikov vozil, zoper katere so policisti izvedli ustrezne ukrepe.

Policisti ob tem pozivajo voznike naj spoštujejo prometne predpise, hitrost prilagodijo prometnim razmeram ter vozijo strpno in previdno. Neprilagojena hitrost vožnje sodi namreč med najpogostejše vzroke prometnih nesreč z najhujšimi posledicami.



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25