Srečali so se nekdanji sošolci, ki so na GFML maturirali pred 45. leti

Maturirali so pred 45 leti, in po uspešni karieri so danes že večinoma v pokoju.

Prlekija-on.net, sobota, 10. junij 2023 ob 10:13
Srečanje nekdanjih maturantov GFML

Srečanje nekdanjih maturantov GFML

V okviru praznovanja visokega jubileja, 60. letnice Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) so se na posebnem srečanju in druženju zbrali tudi maturanti omenjene osrednje izobraževalne ustanove v Prlekiji, v kateri je v šestih desetletjih znanje za življenje nabiralo več tisoč mladih Prlekov, največ z območja Ljutomera, Gornje Radgone in Ormoža, ter Prekmurcev, a tudi druge mladine, iz generacije 1974/78. Tako sta oddelka - razreda A in B, katerih razrednika sta bila Anica Sever in Ivan Rihtarič, obeležila svojo 45. obletnico mature.

Kot nam je povedala organizatorica prijetnega in nepozabnega srečanja, Janja (Kardinar) Magdič, ki izvira iz Krapja pri Ljutomeru, večji del življenja pa je na lendavskem koncu, so tokratno druženje pričeli z zbiranjem na GFML, kjer jih je pričakal aktualni ravnatelj Zvonko Kustec. Po pozdravu jih je popeljal po prostorih gimnazije, povedal vse o spremljevalnih dogodkih ob praznovanju 60. letnice in jih povabil na osrednjo prireditev tega praznovanja, ki bo 13. oktobra letos. Na srečanju sta sicer bila prisotna tudi takratni (1974/8) njihov ravnatelj Boris Zrelec in razrednik oddelka B, ter poznejši ravnatelj, ddr. Ivan Rihtarič. Razredničarka razreda A Anica Sever je žal že pokojna, kakor tudi štirje sošolci.

Omenjena srečanja (prvih pet let so se srečevali vsako leto) ima sicer generacija maturantov vsakih pet let. Letos se jih je zbralo največ do sedaj - okoli 30. Večinoma so vsi, po uspešnih študijih in delovni karieri, že v zaslužnem pokoju. Tokratno prijetno druženje so prisotni nadaljevali v gostišču Zvezda Ljutomer, kjer ob dobri hrani ni manjkala tudi jubilejna torta. "Razšli smo se v jutranjih urah z obljubo, da se spet srečamo oktobra na GFML, ob njeni 60. letnici in mogoče že naslednje leto..." je še dejala Janja Magdič.



Več v Kultura in izobraževanje