Trije orkestri, trije koncerti

Glasba povezuje, združuje, razvedri in nasmeji. V tednu ljubiteljske kulture so se povezali trije tamburaški orkestri SV Slovenije, ki jih povezujejo prijateljske vezi in ljubezen do igranja, in v svojih domačih krajih pripravili skupne koncerte.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. junij 2023 ob 18:05
Koncert v KUS Sv. Jurij ob Ščavnici

Koncert v KUS Sv. Jurij ob Ščavnici

V tednu ljubiteljske kulture so se povezali trije tamburaški orkestri SV Slovenije, ki jih povezujejo prijateljske vezi in ljubezen do igranja, in v svojih domačih krajih pripravili skupne koncerte.

Drugi izmed koncertov je bil v KUS-u v Svetem Juriju ob Ščavnici. Po nagovoru g. Andreja Vrzela, župana Občine Sveti Jurij ob Ščavnici, nas je skozi izjemen glasbeni večer vodila Nika Jurkovič, domačinka, dijakinja GFM Ljutomer, ki s svojim talentom vodenja prireditev, dramatizacije in recitacije raste iz prireditve v prireditev.

Prvi se nam je predstavil Pomurski tamburaški orkester, z dirigentko Simono Pirc Katalinič. Zaigrali so skladbe, katerih avtorji so Anton Rubinstein, Dick Dale, Queen, Jure Robežnik in Luigi Demetrio. Ubrane in prepoznavne melodije smo poslušalci nagradili z dolgim aplavzom. Kiara Katalinič je izvrstno zapela Robežnikovo Ti si moja ljubezen.

Drugi se nam je predstavil Tamburaški orkester KUD Ivan Lončarič Trniče, katerega umetniški vodja je Andrej Topolinjek. Zimzelene hrvaške in slovenske melodije so tudi zapeli: Gremo F'Trniče, Konobo moja, Moja, Žuta ruža, Nad mestom se dani.

Tretji se je predstavil Tamburaški orkester Sv. Jurij ob Ščavnici, katerega dirigent je Marko Horvat. Zaigrali so ljudski Dekle in fantič, Čuk sedi in skladbe Tretji človek, Somewhwe over the Raibow in Amurski valovi.

Ob koncu so skupaj stopili na oder vsi trije ansambli in skupno zaigrali tri melodije, na željo publike pa so zaigrali še dodatne melodije. Vsako skladbo je dirigiral eden izmed dirigentov.

Poslušalci smo bili navdušeni, saj smo slišali izjemno izvedbo znanih, slovenskih, hrvaških in tujih melodij.

Tretji koncert bo 17. 6. v Gledališču Park v Murski Soboti.

Breda Žunič




Več v Kultura in izobraževanje