Voznik krepko pod vplivom alkohola zapeljal s cestišča

Zapeljal je na travnato površino, z vožnjo nadaljeval in nato trčil v betonski prepust, kjer je z vozilom obstal. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 1,27 mg/l alkohola.

Prlekija-on.net, sreda, 14. junij 2023 ob 10:38
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V torek, malo pred 16. uro je v Radenskem Vrhu voznik osebnega avtomobila zapeljal desno izven vozišča na travnato površino, z vožnjo nadaljeval in nato trčil v betonski prepust, kjer je z vozilom obstal. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 1,27 mg/l alkohola. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

"Skorajda ni dneva, da na cestah naše policijske uprave ne bi obravnavali voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola. Tudi ugotovljene stopnje alkoholiziranosti so visoke. Zato vse udeležence v cestnem prometu ponovno pozivamo, naj za volan sedejo le trezni. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločajo za vožnjo v cestnem prometu, vozilo naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač, ali pa se odločijo za uporabo javnih prevoznih sredstev," še ob tem sporočajo iz PU Murska Sobota.Več v Črna kronika