Tako so se kolesarji povzpeli na Jeruzalem, kjer je vladalo enkratno vzdušje

V Ormožu in na Jeruzalemu je bil pravi športni praznik, saj smo v Prlekiji po nekaj letih ponovno lahko videli vrhunske kolesarje, ki se borijo za zeleno majico in skupno zmago na dirki Po Sloveniji.

Prlekija-on.net, četrtek, 15. junij 2023 ob 17:18
Dirka Po Sloveniji - Jeruzalem

Dirka Po Sloveniji - Jeruzalem

V četrtek je v Ormožu in na Jeruzalemu bil pravi športni praznik, saj smo v Prlekiji po nekaj letih ponovno lahko videli vrhunske kolesarje, ki se borijo za zeleno majico in skupno zmago na dirki Po Sloveniji. Na Jeruzalemu se je zbrala množica ljubiteljev kolesarjenja in športa nasploh, bilo je tudi veliko otrok okoliških šol, vladalo je enkratno vzdušje ob plapolanju slovenskih zastav.

Žal letos na dirki zaradi poškodbe ni najboljšega kolesarja na svetu, Tadeja Pogačarja, smo pa zato navijači ob progi lahko stiskali pesti za ostale naše kolesarje. Tudi tokrat je v ospredju bil Luka Mezgec, ki je Nizozemcu Dylanu Groenewegenu v zaključku pripravil teren za zmago in tako osvojil tudi drugo etapo, ki je imela cilj v Ormožu. Najboljši Slovenec je na koncu bil Tilen Finkst na enajstem mestu, Mezgec je končal na 14. mestu.

Etapo je zaznamoval pobeg šesterice, ki je imela že tudi tri minute naskoka, a je imela glavnina vse pod nadzorom. Najdlje je vztrajal Avstrijec Moran Vermeulen, ki so ga ujeli na vzponu na Jeruzalem.

Dirka Po Sloveniji - Pavlovci

Tako pa je karavana kolesarjev dirke Po Sloveniji drvela skozi Pavlovce


Druga etapa v dolžini 163,7 kilometra se je sicer pričela v Žalcu ob 11.10, nakar je trasa karavano peljala iz Savinjske doline proti Podravju po glavni in ravninski smeri. Haloze so prečkali prek Stoperc, nakar so se v dobrih 20 km zvrstili trije leteči cilji, Majšperk, Kidričevo in Videm pri Ptuju. Nato pa smo kolesarje že lahko spremljali po Prlekiji. Po prvem prihodu v Ormož je nato sledil 26-km krog, ki ga je začinil neenakomerni vzpon na Jeruzalem, klanec 4. kategorije. Kolesarji so se nato spustili nazaj do Ormoža, kjer je bil cilj.

Spodaj je nekaj utrinkov dogajanja na Jeruzalemu, kjer je vladalo enkratno vzdušje, na progi kolesarji, ob progi številni navijači, v zraku helikopterji... Lepote naše dežele je v svet poleg TV Slovenija, ponesel tudi Eurosport 1, kjer je bil prenos drugega dela dirke.

Vse rezultate lahko vidite tukaj.




Več v Šport