Županja sprejela letošnje devetošolce in minimaturante

Devetošolcem je podarila majhno pozornost in zaželela vse dobro na njihovi poti, minimaturanti pa so se z minimaturantsko himno poslovili od vrtca.

Prlekija-on.net, sobota, 17. junij 2023 ob 07:49
Sprejem devetošolcev in minimaturantov

Sprejem devetošolcev in minimaturantov

V idiličnem ambientu Hrgove hiške je županja Občine Sv. Andraž v Slovenskih goricah, Darja Vudler Berlak, v petek , 16. junija, sprejela letošnje devetošolce in minimaturante. Devetošolcem je podarila majhno pozornost in zaželela vse dobro na njihovi poti z besedami: "Vsak izmed vas je poseben na svojem področju in vsak izmed vas ima številne talente. Negujte jih. Želim vam, da boste v življenju poklicno počeli tisto, kar počnete radi, z veseljem in strastjo."

Vsak izmed devetošolcev je v svojem devetletnem izobraževanju dosegel različne uspehe. Najuspešnejši učenec vseh devet let je bil Tomaž Vršič, ki bo ob slovesnosti ob občinskem prazniku prejel še posebno priznanje.

Sprejem

Minimaturanti so se z minimaturantsko himno poslovili od vrtca in bodo v šolskem letu 2023/2024 s septembrom začeli obiskovat 1. razred osnovne šole. Oboji so ob pogledu drug na druge lahko videli kako hitro mine osnovnošolski čas.

Na koncu so ob sproščenem klepetu uživali v pogostitvi, ki so jo pripravili v Društvo gospodinj Vitomarci in se posladkali s sladoledom.

Srečno in čudovite počitnice.




Več v Kultura in izobraževanje