Osebni rekord, državni rekord in izid sezone za Kristjana Čeha

Njegov disk je pristal pri 71,86 m. Kristjan je s tem postavil slovenski rekord in izid sezone na svetu ter je sedaj izenačen na četrtem mestu v zgodovini te discipline.

Prlekija-on.net, sobota, 17. junij 2023 ob 07:53

Rekord Čeha in met, ki so ga v zgodovini presegli le trije

Najboljši slovenski atlet, Kristjan Čeh, je v estonskem Jöhviju na mitingu World Athletics Continental Tour Bronze s svojim novim osebnim rekordom zmagal. Njegov disk je pristal pri 71,86 m. Kristjan je s tem postavil slovenski rekord in izid sezone na svetu ter je sedaj izenačen na četrtem mestu v zgodovini te discipline. Drugo mesto je osvojil Daniel Ståhl z 71,45 m.

Kristjan je po tekmi povedal o tekmi, ki je na koncu prinesla njegov nov osebni ter državni rekord.

"Danes sem postavil svoj nov osebni rekord in seveda s tem nov državni rekord, 71,86 m. Bila je res stabilna serija. Trije meti so šli čez 71 m, kar samo še potrjuje mojo dobro formo. Mislim, da bi disk lahko letel še malo dlje, ampak sem najdaljšega malo zgrešil. Še malo pa bo prišel še večji in daljši met. Sedaj me najprej čaka tekma na Evropskih igrah. Znova si želim narediti eno dobro predstavo ter vreči daleč, tako kot sem pokazal to danes. Sledi diamantna liga v Stockholmu, kjer se bom prvič srečal z Alekno. Res komaj čakam. 9. julija bom znova nastopil v Sloveniji. V Mariboru bo tekma državnega prvenstva. Res se že veselim nove tekme v domačem okolju."




Več v Šport