4. Tek po stopnicah na radgonski grad privabil rekordno število tekačev

287 stopnic, na 43 metrov nadmorske višine, je premagovalo 54 tekačev in tekačic, natančneje 12 žensk in 42 moških.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. junij 2023 ob 07:57
Zmagovalci

Zmagovalci

V Gornji Radgoni je potekala tradicionalna prireditev Dan odprtih kleti Radgonskih goric. Prireditev se je začela s športnim podvigom - četrtim tekom po stopnicah na radgonski grad.

Tek, ki poteka pod pokroviteljstvom Radenske, je letos privabil rekordno število tekačev. 287 stopnic, na 43 metrov nadmorske višine, je premagovalo 54 tekačev in tekačic, natančneje 12 žensk in 42 moških. Med dekleti je vrh najhitreje osvojila Maja Mencigar (01:03.0), takoj za njo Vesna Hozjan (01:11.3), na tretjem mestu s časom 01:23.1 je bila Lara Osojnik. Med moško konkurenco je bil najhitrejši Avstrijec Andreas Hermann s časom 00:51.3, za njim na drugem mestu Zdenko Klemenčič (00:52.1) ter Žan Kavaš na tretjem mestu s časom 0:00:55.1.

4. Tek po stopnicah na radgonski grad

Najboljši trije so prejeli praktične nagrade in pokal, nagrado pa si je prislužil tudi najstarejši tekač Zdenko Mauko.

Ostali rezultati so na uradni spletni strani teka.

In zakaj tek po stopnicah?

Tek po stopnicah je lahko zabavna preizkušnja in hkrati odlična dopolnitev tekaških treningov. Znano je, da tek pospeši prekrvavitev našega telesa, kar ima izjemno blagodejen učinek na naše počutje in zdravje. Če tečemo po stopnicah pa naša vadba dobi novo dimenzijo, saj je veliko intenzivnejša. Z njo razvijamo moč, eksplozivnost, hkrati pa tudi oblikujemo mišice nog in zadnjice. Zato je naš predlog, da se namesto z dvigalom raje odpravite peš in se tako pripravite na najbolj nor tekaški vzpon, ki bo zagotovo tudi drugo leto!




Več v Šport