Digi je zakon?!

Takšen je bil naslov zaključne prireditve vrtca Cezanjevci.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. junij 2023 ob 08:11
Zaključna prireditev vrtca Cezanjevci

Zaključna prireditev vrtca Cezanjevci

Majhne ovire, ki nas doletijo dan za dnem, premagujemo tako ali drugače. In tako smo se tudi najmlajši v tistih časih, ko smo delo izvajali spet ja in spet ne, morali znajti. Tudi mi nismo popustili in se s pogumom, kančkom strahu in nelagodja podali na pot digitalizacije.

Dve leti smo peljali prednostno nalogo »dvig digitalne kompetentnosti« in v četrtek, 15. 6. 2023 naše skupno delo pokazali navzočim na prireditvi.

Potovali smo skozi čas, ko si moral telefonski pogovor opraviti dokaj hitro, če nisi želel stati ali sedeti ob kabelski telefonski slušalki. Se podali v svet risank, ko je Bojan s svojim čopičem in barvami ob nepozabni glasbi ustvarjal. Poklicali smo tudi starše s pomočjo mobilnega telefona in se spomnili stacionarnega računalnika na katerem smo lahko zaigrali prve igrice. Čas se je vrtel zelo hitro, prišli smo vse do LCD zaslonov in prenosnih zvočnikov, ki nam danes pomagajo v digitalnem svetu.

Pa se verjeto sprašujete ali je to prav, da smo čas posvetili digitalizaciji...

Verjamemo, tudi mi smo bili v dvomih. Vendar zdrava mera digitalnega in tradicionalnega lahko pripeljeta do MAJHNEGA NAPREDKA VSAK DAN, ki pomeni SMEH IN VESELJE NA CILJU.

In zato smo se odločili, da je najboljši recept: MALO DIGI, MALO MIGI - TO JE ZAKON!

Prispevek pripravila: Jasna Špindler
Foto: Miloš Bavec, član društva Plan 9




Več v Najmlajši