Krajani KS Cven so praznovali

Tokrat se je dogodek odvijal na Moti.

Sara Vinkovič, torek, 20. junij 2023 ob 12:20
Krajevni praznik KS Cven

Krajevni praznik KS Cven

Kot že nekaj let svet KS Cven pripravi pestro dogajanje ob krajevnem prazniku. Tokrat so prizorišče pripravili na Moti, saj so popoldne praznovali tudi motarski gasilci.

Že zjutraj pred 7. uro so se v Gezovih jamah začeli zbirati ribiči, ki so krajani krajevne skupnosti. Na pomoč pri organizaciji ribiškega tekmovanja za pokal KS Cven je priskočila Ribiška družina Ljutomer. Ob 8. uri so člani Pihalnega orkestra Ljutomer zaigrali budnico pri Zadružnem domu na Cvenu - sedež KS Cven, nato pa so še ob 9. uri zaigrali koračnice na glavnem prizorišču - pri gasilskem domu na Moti. Tam so se že začeli zbirati tudi pohodniki, katere je vodil Iztok Pihlar; kolesarji z vodjem Rajkom Mariničem in ponudniki, ki so se predstavili na tržnici.

Tokrat so se predstavili Kmetija Vrabelj iz Mote, Kmetija Vargazon iz Cvena, TD Cven, Jožica Bratinščak z ročnimi deli - Josephin in z društvom Medena kraljica, Čebelarstvo Tigeli iz Zg. Krapja in Anita Špur s svojimi vrtninami. Člani kulturnega društva Cven so pripravili fotografije iz preteklih dogodkov, katere so si obiskovalci lahko vzeli domov, za kulturni vložek pa so poskrbeli Mladinska tamburaška skupina in Izak Škrobar na harmoniki, s svojim skečem pa so nasmejali učenci POŠ Cven, ki obiskujejo podaljšano bivanje.

Otroci so se lahko zabavali ob družabnih igrah in na napihljivih igralih, pionirji društev sektorja Cven pa so naredili prikaz gasilskega tekmovanja.

Predsednica KS Cven, Sara Vinkovič je najprej pred mikrofon povabila podžupana Občine Ljutomer, Janka Špindlerja, ki je s prijaznimi in vzpodbudnimi besedami čestital krajanom in svetu KS Cven ob njihovem prazniku ter še naprej zaželel prijeten in zabaven dan. Sara pa je naprej skupaj z predsednikom Ribiške družine Ljutomer; Bogdanom Vrbnjakom podelila pokale in darila za najboljše v ribiškem tekmovanju. Prva tri mesta so zasedli: 3. mesto - Darko Kocet; 2. mesto - Marjan Kelenc in 1. mesto - Alojz Makoter. Letos pa se je svet KS odločil da priznanje podeli Janku Grnjaku za dolgoleten doprinos h krajevni skupnosti in Prostovoljnemu gasilskemu društvu Mota.

Nato pa je Sara povzela dosedanje delo in se zahvalila vsem, ki so kakorkoli priskočili na pomoč pri organizaciji praznika in ostalih dogodkov, ter vse vaščane povabila, da aktivno sodelujejo pri ostalih dogodkih ali kako drugače, saj lahko skupaj dosežejo veliko več. Tako je KS Cven minil še en prijeten dan.

Foto: Benja Šmauc in Filip Babič




Več v Kultura in izobraževanje