Zagorelo pod nadstreškom stanovanjske hiše, požar se je nato razširil. Škode za okoli 70 tisoč evrov.

Ugotovljeno je bilo, da je najverjetnejši vzrok požara pregretje električnega razdelilnika oz. podaljška pod nadstreškom stanovanjske hiše. Požar se je nato razširil na ostale bivalne dele objekta.

Prlekija-on.net, nedelja, 25. junij 2023 ob 16:57
Požar se je razširil, foto: PGD Tržec

Požar se je razširil, foto: PGD Tržec

Policisti Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so bili danes, okoli 3. ure, obveščeni o požaru stanovanjske hiše na območju Policijske postaje Podlehnik. Gasilci so bili na delu še dopoldan.

Mariborski kriminalisti in policisti so opravili ogled kraja požara. Ugotovljeno je bilo, da je najverjetnejši vzrok požara pregretje električnega razdelilnika oz. podaljška pod nadstreškom stanovanjske hiše. Požar se je nato razširil na ostale bivalne dele objekta. Kriminalisti so tujo krivdo izključili. V stanovanjski hiši je živela družina. Nihče od njih ni bil telesno poškodovan in ni nihče ni potreboval zdravniške pomoči.

Požar so pogasili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Tržec in Videm. S požarom je nastala gmotna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša približno 70.000,00 evrov.

Kriminalisti in policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

Ob 03.05 smo prejeli poziv, da je zagorelo gospodarsko poslopje in del stanovanjskega objekta v Tržcu. Požar je zajel...

Objavil/a Prostovoljno gasilsko društvo Tržec dne Nedelja, 25. junij 2023



Več v Črna kronika