Kamere posnele, ko je tovorno vozilo trčilo v drugo vozilo ter zagorelo

V predoru je poškodovan betonski obok, zgorela je razsvetljava in druga oprema. Po prvih ocenah DARS pričakuje, da bo sanacija obsežnejša.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. junij 2023 ob 20:57
Trenutek nesreče, foto: DARS

Trenutek nesreče, foto: DARS

V ponedeljek je na avtocesti v pokritem vkopu Malečnik prišlo do prometne nesreče. Tovorno vozilo je trčilo v kolono in se pri tem vnelo. Razvil se je požar, ki je zajel še dve tovorni vozili. Gasilcem je požar uspelo pogasiti, lažje je bil poškodovan en človek. Obvoznica proti Lendavi in Šentilju je bila več ur zaprta.

Nesrečo so posnele tudi kamere DARS-a, kjer so zapisali, da je poškodovan betonski obok, zgorela je razsvetljava in druga oprema. Po prvih ocenah pričakujejo, da bo sanacija obsežnejša.

Na območju prometne nesreče poteka čiščenje cestišča in odvoz poškodovanih vozil. Po prvem pregledu ugotavljajo, da je uničena elektroinštalacijska oprema, poškodbe so tudi na betonskem oboku in na prometni opremi. "Zaradi zagotovitve varnosti uporabnikov bo pokriti vkop Malečnik v smeri A do nadaljnjega zaprt. Promet bo preusmerjen na drugo polovico AC in bo potekal dvosmerno. Uporabnike prosimo za strpnost in razumevanje," še ob tem sporoča DARS.

Do požara je prišlo v predoru, foto: promet.si

Prišlo do požara treh vozil, avtocesta je zaprta


Vodja intervencije Primož Osojnik iz Gasilske brigade Maribor je povedal, da so bili o požaru tovornega vozila na avtocesti obveščeni ob 7. uri, hitro za tem pa tudi, da je do požara prišlo v predoru, kjer naj bi bilo ujetih več ljudi. Zaradi tega so takoj aktivirali dodatne ekipe gasilske brigade, nato pa so na pomoč prišli tudi gasilci enajstih prostovoljnih društev. Kot je povedal, je skupaj sodelovalo 120 gasilcev s 33 vozili. Aktivirali so tudi nujno medicinsko pomoč in ekološki mobilni laboratorij, ki je vzel vzorce požarne vode in snovi, ki so jih vozili različni tovornjaki.




Več v Črna kronika

Policija

V streljanju ena oseba umrla

nedelja, 28. april 2024 ob 22:32
Slovo od Tiveka

Številni se poslavljajo od priljubljenega Tiveka

nedelja, 28. april 2024 ob 15:00