Tradicionalni pohod od kleti do kleti DV Mala Nedelja ob dnevu državnosti

Ob zaključku pohoda so bila članom podeljena priznanja za dosežke na ocenjevanjih vin in žganih pijač.

Branko Košti, torek, 27. junij 2023 ob 14:00
Pohod od kleti do kleti DV Mala Nedelja

Pohod od kleti do kleti DV Mala Nedelja

Vinogradniki društva vinogradnikov Mala Nedelja dan državnosti proslavijo na poseben način - s pohodom od kleti do kleti. Tej tradiciji se niso izneverili niti letos, ko so na tak način državni praznik proslavili že triindvajsetič.

Triindvajseti pohod, pa vendar je bilo nekaj prvič; razpoloženi pohodniki, poleg vinogradnikov njihovi svojci, prijatelji in tudi gostje od drugod, so se v lepem nedeljskem dopoldnevu, 25. junija, prvič zbrali ob novem vinogradniškem domu v Moravskem vrhu in se pred začetkom poti okrepčali s prleško kislo žüpo. Zatem se je približno stotnija pohodnikov, na čelu s sedaj tudi že tradicionalnimi spremljevalci, mladimi muzikanti iz Velenja, podali na načrtovano pot. Spremljale so jih ljutomerska vinska kraljica Martina XXI., Sandra Kaučič, vinska kraljica Občine Starše Anja Kelc, cerkvenjaška vinska kraljica Patricija Peklar in domača vinska kraljica Martina XI., Nuša Novak. Veselo razpoložene pohodnike so ob svojih kleteh gostili štirje člani DV Mala Nedelja, kateri so ob pomoči družinskih članov pripravili bogato izbiro dobrot iz domače kuhinje in seveda najboljše tekoče dobrote iz kleti.

Veselo, proti koncu za nekatere že nekoliko naporno pot, so zaključili na startu - ob vinogradniškem domu, kjer jih je pričakal odličen bograč, katerega je postregel podžupan Občine Ljutomer Boris Filipič, član DV Mala Nedelja, ki jih je pozneje v imenu Občine Ljutomer tudi nagovoril. Sledila je podelitev priznanj članom DV Mala Nedelja, katera so dosegli na društvenem ocenjevanju vin, ocenjevanju na dobrotah slovenskih kmetij na Ptuju in ocenjevanju Zveze društev vinogradnikov in vinarjev VINIS. Priznanja so podelili podžupan Občine Ljutomer Boris Filipič, predsednik DV Anton Žinko in vinska kraljica DV Mala Nedelja Martina XI., Nuša Novak.




Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46