Gasilci PGD Ivanjkovci svečano prevzeli novo vozilo in pripravili gasilsko veselico

Po uradnem delu je bila pogostitev za vse zbrane goste svečanosti, potem pa se je pričela gasilska veselica na kateri je v glasbenem programu nastopila Darja Gajšek z njenim spremljevalnim bendom Špas kvintet.

Ivan Trunk, četrtek, 29. junij 2023 ob 11:20
Gasilska veselica PGD Ivanjkovci

Gasilska veselica PGD Ivanjkovci

Gasilci in gasilke Prostovoljnega gasilskega društva Ivanjkovci so v soboto, 17. junija, priredili svečan prevzem novega gasilskega vozila GVM-1. Prireditev se je odvijala v prireditvenem šotoru v centru Ivanjkovcev. Novo gasilsko vozilo GVM-1 je znamke Volswagen Cravelle 4x4 TDI in ga je dobavilo podjetje Gasilska vozila Pušnik. Vozilo z nadgradnjo je stalo 61.000 evrov, od tega je občina Ormož financirala 30.000 evrov, ostalo so financirali krajani KS Ivanjkovci in PGD Ivanjkovci. Vozilo je bilo dostavljeno v garažo 26. decembra lani, uradno pa je namenu bilo predano to soboto.

Pred uradno slovesnostjo je bil sprejem povabljenih gasilcev iz prijateljskih in sosednjih PGD, potem so se uniformirani gasilci postavili v ešalon, nato pa so v povorki ob spremljavi Ljudske godbe TKD Ivanjkovci prišli v prireditveni šotor. Na začetku uradne slovesnosti je Ženski pevski zbor GZ Ormož pod vodstvom zborovodkinje Renate Horvat odpel obe himni, pevke so nato sodelovale še v kulturnem programu.

Zbrane je pozdravila in nagovorila Natalija Fajfar, predsednica PGD Ivanjkovci, za njo pa so še zbrane nagovorili Dejan Jurkovič, predsednik GZ Ormož, Zlatan Fafulič, podžupan občine Ormož, Anton Zadravec, predsednik KS Ivanjkovci in Andrej Kosi, poslanec v državnem zboru.

Po nagovoru je sledila svečana predaja ključev novega vozila, ki se je pričela pri podžupanu Zlatanu Fafuliču, ki je svečano predal ključe Tončeku Lisjaku, poveljniku GZ Ormož, on je ključe predal Denisu Zavcu, poveljniku PGD Ivanjkovci, on pa je ključe predal Primožu Novaku, ki je operativni gasilec društva ter je glavni voznik in skrbnik tega vozila. Na koncu uradnega dela je bil še blagoslov vozila, ki ga je opravil domači župnik Jožef Rajner.

Po uradnem delu je bila pogostitev za vse zbrane goste svečanosti, potem pa se je pričela gasilska veselica na kateri je v glasbenem programu nastopila Darja Gajšek z njenim spremljevalnim bendom Špas kvintet, ki so naredili dobro zabavo.




Več v Družabno