Na dnevu športa praznovali 30 let nogometa na Cvenu

Na Cvenu letos praznujejo 30. obletnico obstoja nogometnega kluba v društvu.

Sara Vinkovič, četrtek, 29. junij 2023 ob 20:54
Dan športa na Cvenu

Dan športa na Cvenu

Letos je bil dan športa, ki ga vsako leto prireja ŠD Cven nogometno obarvan. Na Cvenu namreč letos praznujejo 30. obletnico obstoja nogometnega kluba v društvu.

Program se je začel ob 9. uri, ko so se na pot odpravili pohodniki in kolesarji. Ob 16. uri pa je sledil drugi del. Prvi so na igrišče stopili najmlajši nogometaši U7 in U9, ki so se pomerili med seboj in pokazali veščine, ki so jih trenirali skozi celo leto. Obe ekipi sta dosegli po 8 golov. Na velikem igrišču so se pomerili člani ŠD Cven in ŠD NK Veržej. Tudi ta tekma je postregla z nekaj goli in izenačenim rezultatom 2:2. Ob. 17. uri so se pomerili veterani ŠD Cven proti NK Ljutomer in dosegli vsak po 3 gole. Nato pa je sledila najbolj »zabavna in napeta« tekma dneva. Na igrišču so se po enem letu znova srečali Skokice in Old Boysi. Oboji so se zelo dobro borili, kar dvakrat je na igrišču posredovala prva pomoč z nosili. Po rednem delu je bil rezultat izenačen 4:4, zlati gol pa so za končni rezultat 5:4 dosegle Skokice.

Ob 30. obletnici nogometa na Cvenu so člani društva pripravili bogato razstavo v zadružnem domu s starimi koledarji in dresi preteklih let, obiskovalci so si lahko pogledali stare fotografije iz tekem in ostalih dogodkov, članke iz časopisov, predstavljeni so bili tudi največji uspehi nogometnega kluba. Začetki kluba pa so se začeli tako, da so mladi fantje želeli trenirati nogomet in izboljšati svojo igro. Sami so prosili Franca Gorzo, če bi jih treniral in tako se je začela pot nogometa na Cvenu. Veliko so pripomogli starši teh mladih fantov, da se je uredilo igrišče in ostalo kar spada k nogometu. Zadnjih 10 let pa je za obstoj nogometa na Cvenu zaslužen predsednik kluba - Peter Petek, ki veliko svojega prostega časa preživi v prostorih kluba v zadružnem domu.

Uradni del se je začel z besedo predsednika športnega društva Cven - Brankom Smodišem, ki je na kratko povzel pot društva in nogometa v društvu, ter se zahvalil vsem, ki vedno radi pomagajo društvu - posameznikom in sponzorjem, ter za vso pomoč pri organizaciji dogodka. Nato je k besedi povabil podžupana Občine Ljutomer, Janka Špindlerja, ki po njegovih besedah vedno rad obišče naše kraje, saj se že nasploh vedno kaj dogaja. Društvu je čestital za 30 let nogometa, k sebi pa je še posebej povabil in mu čestital za vso dosedanje delo Andreja Mariniča - Šurjaka, ki že skoraj vsa leta skrbi za lepo podobo igrišča in športnega parka. Podžupan je predal tudi priznanje Občine Ljutomer za 30. obletnico.




Več v Šport